Естествени лекове срещу пърхота – част първа

Препоръчваме ви:

Причините за пърхота са всевъзможни, може да се крият в сухата кожа на скалпа, да се дължи на стреса или на неправилното хранене, дори на определено заболяване, а появили се веднъж трудно можем да се отървем. Ето няколко напълно естествени лека, с които ще кажете сбогом на неприятните бели прашинки по яката.

1. Черен пипер и кисело мляко

Тези две съставки смесени ще помогнат много на скалпа ви. Киселото мляко успокоява кожата и кожата на скалпа ще стане мека, а пиперът е противогъбична съставка, която ще унищожи гъбичките предизвикали пърхота. За да си направите натуралния лек трябва само да смесите 2 чаени лъжички пипер в чаша с кисело мляко, нанесете на скалпа и оставете да подейства за час. След като изплакнете нанесете шампоана, който обикновено ползвате.

2. Зехтин

Зехтинът е прекрасен за премахване на пърхота независимо от причинителя. Тъй като действа като естествен овлажнител на скалпа, а това намалява появата на пърхот. Преди да нанесете зехтина трябва леко да го подгреете, защото така ефектът му се увеличава. Нанесете нежно върху скалпа и масажирайте, оставете го да подейства за нощта, така кожата ще абсорбира маслото в него, а след това измийте косата с мек шампоан. Зехтинът помага дори нанесен 15 минути преди да си измиете косата, ако проблемът не е прекалено голям.

3. Кокосово масло и лимонов сок

Макар лимоновия сок да има изсветляващи функция няма да доведе до обезцветяване на косата ви. Той има противогъбичен агент, който унищожава микробите, причинители на пърхот.

Смесете лимонов сок с кокосово масло в съотношение 1 към 6. Нанесете на скалпа и оставете да действа 20 до 30 минути, после изплакнете косата и измийте с шампоан. Ако често го използвате, с този естествен лек ще кажете завинаги „сбогом” на пърхота.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *