Естествена козметика

Препоръчваме ви:

Има компания, която казва, че заменят химичните съставки с киви. Повечето компании в козметичната индустрия не искат да си признаят или отклоняват въпроса щом става дума за безопасността на съставките им, но главният мениджър на Ливинг Нейчър (Living Nature) казва, че това няма нищо общо с компанията му. И веднага дава пример с  титанов диоксид, който са използвали в техните продукти, а те никога не са слагали синтетични химикали, но всъщност той се повява като естествевен процес от  бял минерал, който преди е използван при производството за слънцезащитен крем. След като разбрали това, прекратили производството му.

Чудото на новозеландското растение е техния заместител на химикалите, избрали Нова Зеландия, защото също както Амазонка е пълна с биоактивни растения, които имат тайни готови за разгадаване.

Така че слагат цветята на кимерахау, те правят пяна и заместват по-тежките субстарнции като натриев лаурил сулфат. Местен лен или харакеке се използва в тонизиращите гелове на компанията, които твърдят, че независими тестове доказват, че е по-добър овлажнител от алое вера и го използват вместо химичните гелове.

Друго чудо на острова е и маслото от манука, от което използват екстракти за производството на шампоани и сапуни, други екстракти от тотара дървета са използвани, заради своите антиоксиданти. Но тези дървета не са били отсичани за целта. А за да са сигурни, че тези продукти са напълно безопасни, използват независима немска организация с нестопанска цел, която прави всяка година изследване за безопасността на съставките.

Но не само козметични компании печелят и правят естествени продукти благодарение на благата на Нова Зеландия, винената индустрия също си е намерила ниша в прекрасната природа на островната държава, но все пак трябва да имат предвид и политиките насочени към водата и климата на страната.

Това е бъдещето на козметичната индустрия, с грижа към природата, да изработват неща, които не ни вредят, а не да оперират с опити с животни, унищожаване на природни ресурсни и съмнителни химикали. Клиентите също трябва да подбират внимателно с грижа не само към себе си, но и към околната среда.

Вие внимавате ли каква козметика купувате и замисляли ли сте се за природата? 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *