Съвети за сияйна и здрава коса – част втора

Препоръчваме ви:

Косата ви е един от най-хубавите аксесоари. Точно прическата може да промени целият ви външен вид, но нека си признаем понякога е голямо предизвикателство да я държим във форма. Затова трябва да имаме предвид няколко съвета, за да използваме косата си като едно от най-силните оръжия на жената.

6. Направете си изкуствена конска опашка

За дамите, които имат дълга коса и често я прибират на конска опашка има друг метод, които да я прави още по-дълга и буйна. Тайната се крие да си направите две, една горе на темето и една като за обикновена конска опашка, така поставени една върху друга, те дават прекрасен изглед за косата ви.

7. Използвайте фуркети

Ако обичате да правите косата си на кок, използвайте фуркетите да завършите кока си, така кокът ще има по-хубава форма, а тайната ви няма да се вижда.

8. Кажете „да“ на мързеливите дни

На всички са ни познати мързеливите дни, когато заставаме пред огледалото и правенето на прически не се случва. Също така и сутрините, когато станем късно и нямаме време да обуздаем разрошената коса, тогава винаги държите под ръка бутилка спрей с вода в банята, вместо да я миете само я напръскайте и изсушете на бързо.

9. Направете по-гъста конската си опашка

Ако искате по-обемна конска опашка използвайте малко хитринки. Разделете конската опашка на две и сложете една малка шноличка, след това опашката ще добие обем.

10. Разрешете косата си преди да я измиете

Може би си мислете, че ресането е за след баня, но това съвсем не е така. Ако не искате да се заплита неприятно, я срешете точно преди баня, след това ще е много по-лесно да я срешите отново.

11. Сложете фибите с къдравата страна надолу

Знаем, че сте свикнали да ги слагате с гладката повърхност към косата, но ако ги обърнете ще получите много по-добър ефект, така косата ви става малко по-обемна, отколкото ако я слагате както сте свикнали. Така я приглаждате към скалпа още повече.

Част първа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *