Подхранете лицето си с натурални продукти

Препоръчваме ви:

Ягоди – ягодите съдържат в себе си повече витамин Ц, отколкото портокалите и грейпфрутите. Хора, които консумират храни, богати на витамин Ц имат по-малко лунички и по-рядко страдат от изсушаване на кожата. Витаминът помага в борбата срещу свободните радикали, които увреждат клетките и разрушават колагена. За по-добре хидратирана кожа, може да използвате маска от натурални ягоди веднъж или два пъти седмично както и консумирайте плодовете ежедневно.

В блендер поставете 1 купа ягоди (замразени или пресни), пуснете блендера, след това добавете 1 купа кисело мляко и една и половина супена лъжица мед. Разбийте всичко, нанесете маската на лицето, изчакайте 8 минути и я отмийте обилно.

Нар – нарът е един от най-богатите на антиоксиданти плодове. Консумирайте пресни плодове или използвайте нар, за да направите маска за лице, която да прилагате веднъж – два пъти в седмицата.

Отрежете горната част на плода, разрежете го леко с нож на секции, без да ги отделяте напълно. Поставете нара в купа с вода за около 5 минути. Отстранете кората от семената. В кухненския робот поставете 2 супени лъжици от семената и 1 купа сурова овесена каша. След това прехвърлете разбитата смес в купа, добавете 2 супени лъжици мед и 2 супени лъжици кисело мляко.

Зелен чай – зеленият чай съдържа антиоксиданти, а консумацията на зелен чай, може да намали риска от рак на кожата. Ако добавите и изцеден сок от лимон, лайм или портокал, антиоксидантните свойства на вашата напитка се повишават многократно.

Поставете торбички зелен чай в хладилника и след това ги наложете върху очите си за 10-15 минути. Зеленият чай съдържа танин, който след налагане върху кожата помага за намаляване на подутини и торбички.

Тиква – оранжевият цвят на тиквите се дължи на каротеноидите, пигмент който неутрализира свободните радикали в кожата. Тиквата е с високо съдържание на витамини Ц, Е и А, както и на мощни ензими, които почистват кожата. Освен това има хидратиращи свойства.

В блендер поставете 2 купи консервирана тиква, 4 супени лъжици нискомаслено кисело мляко и 4 супени лъжици мед. Разбийте добре, нанесете на лицето, изчакайте 10 минути и я отстранете.

Зехтин – има антиоксидантни, противовъзпалителни свойства. Още древните римляни са втривали зехтин в кожата си. Когато нанасяте продукта на лицето си, кожата ви става по-гладка и по-сияйна. А консумацията на зехтин в допълнение, осигурява антиоксиданти за вашият организъм. Можете да прилагате зехтинът не само като маска за лице, но и като балсам за устни. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *