Аптеки оптима - здраве и красота!
тел: +359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
DicrassinТомил ХербDr. FörsterАлинБългарско ПроизводствоGalenicNuxe3ChenesВелеви ФармаPhytoНия-Милва ЕоодPiz BuinAboca
Дяволски нокът, африканското чудо срещу болки в ставите и мускулатурата
Дяволският нокът, Harpagophytum procumbens, е широко популярно южноафриканско растение

Сминдух срещу стомашни проблеми
Сминдухът, Trigonella foenum-graecum, e едногодишно растение от семейство Бобови, което е известно с това, че от семената му се подготвя подправка със същото наименование

Грижа за красотата с ший
Съществува твърдение, че Нефертити е дължала своята красота на това, че редовно е използвала масло от карите

Българската маслодайна роза, ценна съставка за здраве и красота
Казънлъшката роза се отглежда заради цветовете, които съдържат етерични масла, от които се произвежда розово масло. Освен масло при преработката на розовия цвят се получава и розова вода.

Мечо грозде срещу болести на отделителната система
Основната причина за широката му употреба при заболявания на отделителната система е, че ефективно ускорява изкарването на пикочна киселина от организма.

Конски кестен срещу разширени вени
Можете да се възползвате от лечебните свойства на конския кестен под формата на запарка, отвара, тинктура, настойка и мехлем. Според научни изследвания лечебните свойства на дървото се дължат не на отделните активни съставки в него, а на сбора от тези вещества.

Кафявите водорасли, суперхрана от океана
Кафявите водорасли са морски водорасли, които се срещат в студените части на моретата и океаните. Te обитават дъната на водните площи на дълбочина до 80 метра. Размножават се полово и безполово.

Нежната момина сълза
В растението се съдържа етерично масло, лиселини, захари, смоли и отровни гликозиди и алкалоиди. Основният глокозид е конвалотоксинът, около 40% от общото количество.

Стевията, най-добрият заместител на захарта
Стевията, Stevia rebaudiana, е билка, която е позната на хората още от древността. Тя е многогодишно храстово растение, което произхожда от Южна Америка, от района, в който се намира днес Парагвай.

Синап срещу белодробни болести и ревматизъм
Синапът е едногодишно тревисто растение, което се среща в цяла Европа. Още преди две хиляди години гръцкият лекар Диоскурид е знаел как се приготвят пластири от синап, които се използват за лечение на гръдни натрупвания.
[<<] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [>>]
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!