Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
Johnson & JohnsonEwopharmaDisneyOenobiolБиохербаAdermaRamkopharmEucerinBettina-BartyGeo NutritionВелеви ФармаBronsonLa Roche

Зеолитът, натуралният воден филтър

Препоръчваме ви:


Зеолит е минерал с микропореста структура. В природата се срещат 48 разновидности, а повече от 1400 са синтезирани в лаборатории. Те са основно хидратно-алуминиево-силикатни минерали с ″отворена″ структура, която може да акомодира голямо разнообразие от катиони - Na , K , Ca2 , Mg2 . Зеолитът се използва в медицината като лекарство срещу много болести, както и за получаване на качествени пластмаси и хартия. Цветът му варира от бяло до бледозелено или розово, което зависи от съдържанието на други минерали. Има много интересна структура, която наподобява пчелна пита и много добри абсорбиращи свойства. В България находища на зеолит са открити в селата Седловина, Бели пласт и с.Мост, Кърджалийско. Много често за българския зеолит се използва понятието клиноптилолит. Смята се, че многото дълголетници в Родопите дължат здравето си именно на натуралните находища, които пречистват водата и я зареждат с полезни свойства. Йонизираната вода извежда вредните вещества от организма.

Ефективността на зеолитите зависи от разпределението на алуминиевите атоми и от размера на порите в решетката. У синтетичните разновидности размерите на зърната са в пъти по-малки – едва няколко микрометъра, докато зърната на природните зеолити са от милиметри. Подобно на сито, зеолитът задържа вещества с определена големина на молекулите, а пропуска други. По този начин прочиства организма от отровни вещества – амоняк, радиоактивни елементи, тежки метали. Той съдържа калций, натрий и калий в лесноусвоима форма. Може да се използва за прочистване на водата. Улавя и извежда нитрозамините, които са канцерогенни вещества, които се образуват от пържене, консервиране на храни, опушване.

Клиноптилолитът се счита за напълно безопасен и нетоксичен за пиене както хора, така и за животни. Той може да се употребява от бебета, деца, бременни жени и кърмачки. Нежелан страничен ефект е обезводняването. Ако пиете минерала в концентрирана форма трябва да пиете достатъчно течности, тъй като има опасност да получите обезводняване. Рискът е поради силните абсорбционни качества на зеолита и увеличаване на концентрацията и затруднената циркулация на кристалните структури. За да се изхвърлят отровите от организма ефективно е необходимо да се пият достатъчно течности. Може да се използва както вътрешно, така и външно, за козметични процедури, рани, срещу акне и бръчки.Смята се, че вода, която се филтрира със зеолит, придобива лечебни свойства. Попаднал във водната среда минералът променя химическия състав и вкусовите качества на водата. Тя може да се използва за лечение на множество заболявания, нормализира кръвното налягане, премахва потенето и безпричинното напрежение. Пиенето на йонизирана вода е страхотна профилактика срещу язви, гастрити, колити проблеми със сърдечно-съдовата и нервната система. Минералът може да се използва от спортисти, тъй като елиминира млечната киселина от мускулатурата и подобрява мускулния тонус. Нормализира алкално-киселинния баланс на организма, който у повечето хора е нарушен, действа антиоксидантно. Има много мощно действие, когато се пие много фино стрит, а тъй като не се отлага в организма, не можете да предозирате. Минералът може да се използва профилактично, като се постави в съд с питейна вода за осем часа и тази вода се пие през целия ден.

 
Коментари
Автор: azya
От дата: 16/06/2012 17:00
от къде да го купим и как да го използваме
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 18/06/2012 12:46
От сайта на аптеки Оптима или на тел. 082/82 18 14, 0878 292 500. Минералът престоява 6 часа във вода.Пие се водата. Има указание на продукта.
Автор: снежана
От дата: 23/08/2012 16:04
Тъй като прочетох, че преди употреба трябва да се пече на фурна повече от 3 -4 часа, бихте ли ми казали продуктите, които се предлагат от вашия сайт дали са термично обработени и дали е необходимо нещо допълнително да се прави?
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 24/08/2012 10:44
Зеолитът , който предлагаме, се кисне във вода. Не е необходима друга предварителна обработка.
Автор: Стефка Парашкевова
От дата: 25/02/2013 10:34
Живея в гр Перущица Къде-от коя аптека в Пловдив мога да си купя зеолит? Има ли начин да се поръча някъде? ул Княз Церетелев 6 4225 гр Перущица обл Пловдив 0889 23 90 88 ststoeva@dir.bg
Напишете коментар
Име
Вашият Коментар*
Въведете визуалния код*
Всички коментари ще бъдат прегледани и одобрени преди публикуване.

уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!