Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
DicrassinBiogamePremium Health ProductsYardleySchoenenbergerTopicremExfoliacGeo NutritionSkincodeBp PharmaHimalaya DragDisneySvr

Царевична коса срещу бъбречни болести и кръвотечения

Царевична коса, Stigmata Maydis, се наричат дългите нишковидни близалца на женските цветове на царевицата. Тази част от царевицата се използва за лечебни цели. Дължината на царевичната коса е между 10 и 20 см, има слаба миризма и сладникав вкус. Тя е естествен оцветител. Царевичната коса съдържа мазнини, етерично масло, гликозиди, горчиви вещества, смоли, флавоноиди, полифенол, танин, хорденин, алантоин, витамин С и витамин K, сапонини, пантотенова киселина. Установена е съставка, която наподобява като действие на алкалоидите в моравото рогче.

Запарката от царевична коса се употребява срещу отоци, чернодробни заболявания, захарен диабет и атеросклероза. Тя се използва за успокояване, а също така има слаби антибактериални и антифунгицидни свойства. Царевичната коса се употребява като кръвоспиращо средство срещу кръвотечения с различни причини, тъй като съдържа витамин К. Запарката има пикочогонно действие, спомага пречистването на бъбречната тъкан и може да се употребява за лечение на заболявания на пикочните органи с образуване на камъни, на ексудативен перикардит и на едеми. Действа добре срещу възпалени бъбреци, катар на пикочния мехур, подагра и ревматизъм. Царевичната коса е лечебно средство срещу напикавания на деца и възрастни хора. Нейното въздействие върху възпаленията е заради противовъзпалителните и диуретични свойства на съставките. Ако оставите царевичните коси да престоят известно време, но не да изсъхнат напълно, отварата няма да има пикочогонни свойства, а действа като слабително средство.Запарката има жлъчегонен ефект, повишава жлъчната секреция, употребява се срещу гъбични болести на половата система, както и срещу болезнена менструация, маточни кръвотечения. Царевичната свила е ефикасно и безвредно средство за отслабване, тъй като редуцира апетита и създава чувство за ситост. Може да се употребява за редуциране на лошия холестерол в кръвта, особено ако пациентът се храни здравословни и тренира.

 
Коментари
Напишете коментар
Име
Вашият Коментар*
Въведете визуалния код*
Всички коментари ще бъдат прегледани и одобрени преди публикуване.

уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!