9 натурални средства за потискане на глада

За много хора е странно, че е възможно да има здравословни храни, които имат потискащо действие върху апетита. Освен това те са безопасни и вкусни, затова могат да ви помогнат да редуцирате приема на храна . Следващия път, когато дойде време за закуска, пробвайте някое от следните предложения.

1. Кафе

Умерената консумация на кафе, ччисто или с малко захар и сметана, може да действа потискащо върху апетита. Това се дължи на ключовата съставка кофеин. Освен това, според проучвания, кофеинът спомага за облекчаване на главоболието и за подобряване на настроението.

2. Зеленчуков сок
С изследвания е доказано, че пиенето на зеленчуков сок преди хранене може да спомогне за намаляване на приема на калории. Също така можете да пробвате със зеленчуков бульон или чиста супа, но внимавайте с подправянето със солта, защото ако тя е твърде много, можете да започнете да задържате вода. Освен това е добре преди хранене да изпиете чаша не много студена вода, за да потиснете апетита.

3. Ядки

Ядките са от една страна добра здравословна храна, а от друга имат засищащо действие. Те са богати на омега-3 и омега-6 мастни киселини, на фибри и на витамин Е. Опитайте сурови бадеми, орехи, слънчоглед, фъстъчено масло и лешници.

4. Лют червен пипер
Ако червеният пипер не е от подправките, които често използвате, ще трябва да промените това. Той има детоксикиращо действие върху тялото, нормализира функциите на храносмилателната система и спомага за отслабване. Подправянето на ястията с лют червен пипер ще спомогне за редуциране на приетите калории и ще засили скоростта на метаболизма.

5. Овесени ядки

Всички експерти по хранене твърдят, че овесената каша е идеалната закуска, така че не е изненада, че тя е в списъка с храни, които имат потискащо действие върху апетита. Овесената каша е богата на фибри, които спомагат да се чувствате сити за по-дълго и регулират работата на храносмилателната и отделителната система.

6. Ябълки

Една ябълка на ден може да спомогне за предотвратяване на желанието да похапвате нездравословна и калорична храна. Ябълките са богати на фибри и антиоксиданти, които спомагат за нормализирането на работата на стомаха и действат като превенция от болести. Те потискат апетита заради пектина, който се съдържа в тях, а освен това запазват постоянни нивата на кръвната захар.

7. Чай
Ако търсите вкусен начин за потискане на апетита, пийте редовно чай от мента и зелен чай, които са известни с многото си ползи за здравето. Те също са чудесна алтернатива, ако ви е омръзнала чистата вода и не обичате кафе. В зеления чай се откриват катехини и кофеин, които спомагат за регулирането на кръвната захар и които стимулират обмяната на веществата.

8. Ябълков оцет

Ябълковият оцет спомага за потискане на апетита с освобождаване на глюкоза в кръвта. Той също така подпомага процеса на храносмилане и осигурява много витамини и минерали. Можете да го консумирате разреден в малко вода.

9. Семена
В лененото семе се откриват омега-6 мастни киселини, които са известни с това, че увеличават нивото на холецистокин. Тази съставка спомага за потискане на апетита. Друга здравословна храна са семената от чия, които съдържат много разтворими фибри, а те от своя страна засищат за по-дълго време апетита.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *