Забавете стареенето на кожата си

Препоръчваме ви:

Всяка млада жена си мисли, че нейната кожа никога няма да започне да остарява. Но всъщност, за да имате за максимално дълго време хубава кожа, трябва да започнете да се грижите за нея отсега. Ако я излагате на силна слънчева светлина, дим и стрес, тя ще започне да остарява по-бързо. Ще ви е много по-лесно да предотвратите увреждането, отколкото да го поправите. Ето няколко полезни съвета в грижа за кожата.

Ето какво трябва да правите за кожата си

Спрете да пушите
Пушенето е втората най-голяма причина за увреждане на кожата след излагането на слънце. Никотинът свива кръвоносните съдове и намалява притока на кислород към кожата, освен това унищожава важния за кожата витамин C.

Използвайте козметика с ретиноиди
Ежедневното прилагане на козметика, която съдържа ретиноиди може да заличи част от бръчките от лицето ви. Според дерматолозите тези продукти наистина вършат работа срещу стареенето на кожата. Ако използвате такава козметика обаче ще трябва да избягвате слънчевата светлина, защото заради нейните съставки ще сте по-податливи на слънчеви изгаряния

Ексфолирайте кожата на лицето веднъж седмично
Редовното ексфолиране гарантира запазване на младежкия вида на кожата, защото при него се премахват мъртвите клетки от повърхностния слой. Тази процедура трае около 30 минути и включва парна баня на кожата, скраб за лице, овлажняваща маска и след това овлажняване с крем.

Носете редовно слънцезащитни продукти
Независимо от атмосферните условия, студ или горещина, всеки ден трябва да използвате слънцезашитна козметика. Излагането за 20 минути на слънце през зимата може сериозно да навреди  на кожата.

Защитете прозорците
Вредните слънчеви лъчи не могат да бъдат неутрализирани от обикновените стъкла. За да защитите кожата си, ако стоите дълго на директна светлина, трябва да инвестирате в прозорци, които имат слънцезащитно покритие.

Ето и нещата, които не трябва да правите с кожата си:

Не дърпайте и не търкайте кожата
Стареенето на кожата се дължи най-вече на ултравиолетовата светлина, на стреса и на вредния въглероден диоксид, така че не стресирайте кожата си допълнително, като я опъвате, докато я почиствате и докато нанасяте крема.

Не забравяйте да хидратирате редовно кожата
Въпреки че бръчките най-често се появяват върху суха кожа, овлажняването подобрява външния вид на кожата, дори тя да е мазна. Най-добър ефект се получава, когато се нанасят овлажняващи продукти върху влажна кожа.

Избягвайте тена
Правенето на тен, на плажа или в солариум, също води до състаряване на кожата. След време ще ви струва много пари, за да успеете да поправите щетите и да изглеждате по-млада за по-дълго време.

Не пренебрегвайте кожата на шията и гърдите
Тези зони са първите, в които се показват първите признаците на остаряване. Потърсете козметични продукти, които съдържат ретинол, мед и витамин С.

Не оставяйте кожата си непочистена
Много е важно всяка вечер да почиствате лицето си с подходяща козметика, не само, за да избегнете запушването на порите си, но и за да отстраните мръсотията от кожата си. Никога не си лягайте, без да почистите лицето си от грим и мръсотия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *