11 начина, по които водата помага за отслабване

Препоръчваме ви:

В интернет можете да намерите какви ли не диети и съвети за здравословно отслабване, някои от които доста противоречиви. Повечето от тях обаче имат 1 общо нещо – ролята на водата в процеса на отслабване. Без да пиете достатъчно течности няма как да отслабнете, тъй като те извеждат отровите от тялото и го изчистват, за да функционират системите по-добре. Вижте как водата помага за стройна фигура.

Водата потиска апетита
Хората, които пият достатъчно вода, обикновено огладняват по-рядко и консумират по-малки количества храна. Това не означава да се наливате с вода, а да пиете редовно по малки дози, тъй като водата потиска апетита.

Водата спомага за редуциране на холестерола
Водата има огромна роля за редуциране на холестерола. Тази субстанция може да е опасна за здравето на сърдечно-съдовата система, както и за някои други болести. Достатъчното количество течности ще ви помогне да отслабнете по-бързо.

Водата тонизира мускулатурата

Ако мускулатурата ви не е достатъчно добре хидратирана, независимо колко усилено тренирате, няма да можете да я тонизирате. Ако досега не сте пили достатъчно вода преди и малко след тренировките, започнете да пиете, за да забележите разликите.

Водата е нужна за правилното храносмилане
Стомашно-чревната система изисква голямо количество вода, за да функционира правилно. Ако не й осигурите достатъчно течности, тя няма да успява да преработи добре храната и ще се чувствате уморени и подути. Освен това водата способства за омекване на отпадъчната маса, което действа добре при запек. За да не разредите стомашните сокове, обаче, пийте вода преди хранене, а не по-време на храненето.

Водата способства за правилната чернодробна функция
Черният дроб преработва мазнините, а това е много важно за отслабването. За да работи както трябва, обаче, той се нуждае от достатъчно вода. Ако не я получава, черният дроб започва да складира мазнините, вместо да ги метаболизира.

Водата помага при храносмилателни проблеми

Водата е полезна за здравата храносмилателна система, но тя може да ви помогне да излекувате вече съществуващи болести в стомашно-чревния тракт. Преди хранене изпийте няколко чаши вода на бавни глътки, най-добре с малко лимонов сок и мед. Тази смес ще активира бързината на процесите в системата, чиято функция намалява без вода. Никога обаче не пийте много течности по време на хранене 1 час след това, тъй като разреждате стомашните сокове и пречите на усвояването на храната.

Правилното количество вода редуцира задържането на течности
Хората, които не пият достатъчно вода, обикновено задържат повече течности, което е напълно логично от физиологичен аспект, тъй като организмът се запасява с вода. Затова не е много здравословно да редуцирате дозата вода, за да редуцирате задържането на течности и подуването. Дехидратацията е най-големият враг на стройната фигура.

Водата не позволява да бъркате жаждата с глад
Често хората смятат, че изпитват глад, а всъщност изпитват жажда. Затова е добре преди хранене да изпиете 1 чаша с вода. Ако след 30 минутки все още сте гладни, тогава седнете да хапнете. Освен това водата ще понижи усещането за глад.

Водата прави кожата по-еластична при отслабване

Липсата на достатъчно вода в диетата може да доведе до множество болести, но ще навреди на състоянието и на кожата и косата ви. За да бъде еластична кожата, особено по време на отслабване, трябва да поемате достатъчно количество чиста вода.

Водата прочиства от отрови
Доброто здраве е от съществено значение за отслабването. А няма как да отслабнете здравословно, без да изхвърлите натрупаните в тялото си отрови. Водата служи като транспортно средство за отровите – тя ги разтваря и извежда от тялото ви. Понякога повишеното тегло се дължи на де-баланс на системите в тялото ви, а достатъчното вода може да подобри тяхната функция и да възвърне баланса.

Водата може да подобри метаболизма
Макар да не е много полезно да консумирате студена вода, ако имате проблеми със стомаха, тя може да подобри метаболизма ви. От това зависи как ще отслабнете и доколко ще задържите тези резултати, които сте постигнали. Дори да консумирате вода със стайна температура, тя ще спомогне за подобряване на метаболизма на тялото ви, за да може то да гори по-бързо калории и мазнини. Метаболизмът е от ключово значение за поддържане на нормално тегло, а водата е от ключово значение за метаболизма ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *