Да си направим сами скраб за тяло

Препоръчваме ви:

Много е лесно, а успеем ли, ще сме сигурни, че няма токсични химикали и са напълно натурални нашите нови козметични продукти, които сте си измайсторили сами с неща от хладилника и шкафа за подправки.

Лесна домашна скраб

Смесете 1 част бяла захар и 1 част глицеринов оцет. Бихте могли да използвате и масло от авокадо, ако не намерите друго.

По собствен избор добавете няколко капки етерично масло.

Смесете съставките в купа, масажирайте за около минута, докато стегне след 3 или 4 минути изплакнете.

Бананова скраб

Разбира се трябва ви един обелен банан, 3 лъжички захар на гранули  1,4 чаена лъжичка ванилов екстракт или етерично масло.

Сместа разбъркайте в дълбока купа с вилица.

Като влезете под душа, първо масажирайте тялото със сместа, после изплакнете с топла вода.

Кафява захар за почистване на тялото

 

Тук съставките са повече трябва ви една чаша органична кафява зар, към нея добавете една чаша гранулирана бяла захар, ¾ чаша масло от бадеми или лешници, 2 чаени лъжици канела, и по две чаени лъжици джинджифил и индийско орехче на прах.

Добавете 40 капки етерично масло и разбъркайте, може да използвате блендер за целта, нека няма буки в сместа.  Масажирайте с ¼ до ½ от сместа на важна кожа преди да изплакнете.

Нежна скраб за по-свежа кожа

 

Тъй като слънцето може да уреди кожата ви, ето един начин, с който ще премахнем мъртвите клетки и кожата ще стане по-мека и прекрасна.

Имате нужда само от ¼ чаша бяла захар на гранули, нарязан домат и 2 чаени лъжици кисело мляко. Сложете захарта в купа после добавете доматите  и киселото мляко, бъркайте докато не стане хомогенна смес и после нанесете за да почистите лицето хубаво е да е влажна кожата.

Оставете формулата да подейства за 10 минути и после изплакнете. Разликата  е осезаема и видима.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *