Промените при бременните – лошите, добрите и злите

Препоръчваме ви:

Всички очакваме бъдещите мами да сияят, но щом напредне бременността започвате да са забелязвате как ставате с по-червени бузки, хормоните бушуват и влияят на красотата ви в добрия и лошия смисъл. Повечето жени се примиряват в наддаването на килограми, но не са готови за другите промени.

Стриите – почти няма бъдеща майка, на която да не са се лепнали. По време на бременността кожата се разтегля и заедно с излишните килограми, се появяват и стрийте, веднага щом минете границата на фибрите на кожата. Генетичния фактор е важен и ако майка ви е имала стрии, то може да навестят и вас, ако не е имала, може да ви подмине. Докторите съветват да наддавате бавно особено в края на бременността и макар да има хиляди кремове, които прокламират тяхното отстраняване, малко от тях са наистина ефективни.

Изпъкналите вени са друг лош белег на бременността, той се причинява от увеличаването на кръвообращението. Те могат да се влошат, ако прекарвате прекалено много време на крака, такова е чудесно извинения да седнете и да почивате колкото е възможно повече. Вдигайте краката и носете поддържащи чорапи, ако все пак тези вени не изчезнат след раждането е хубаво да посетите лекар.

Гъстата, лъскава коса се наблюдава по времена бременността, защото хормоните на бременността подтиснат косопада и правят косата да изглежда по-гъста. А и здравословната диета по време на бременността помага косата да изглежда по-добре. За съжаление това е само временно.

Хлоазма или маската на бременността се получават, заради хормоналните промени, които причиняват кафяви петна по лицето. Така че се пазете от слънцето и предпазвайте лицето си с подходящ крем или лосион.

Обикновено хлоазмата изчезна след раждането. Хубав лек за нея би бил да нанасяте химически пилинг и топ кремове с амино и хиалуронова киселина.

Телесното окосмяване, обаче, не е така желано както това на главата. Същите хормони са отговорни и за повече телесно окосмяване. Добрата новина е, че след 6 месеца всичко би трябвало да се върне към нормалното. Това не означава, че през това време може да си ходите космати, безопасно е да се епилирате или бръснете, докато сте бременни.  

Разкажете ни вие имали ли сте такива проблеми по врема на бременността?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *