Пилей или спести?

Препоръчваме ви:

Кои продукти си заслужава да купим и кои трябва да избягваме? Кой от нас не е бил запленяван от скъпите козметични продукти, които обещават почти чудеса? Скраб за тялото за 100 лева, който ви обещава веднага да стегне бедрата ви? Или крем против бръчки с мляко от хималайски як, който струва повече от последния ви мобилен телефон? Понякога удовлетворението си струва всяка стотинка, но много по-често, други неща, а не съставките са много по-скъпи като пазара и пакетирането на самия продукт. По-скъпите стоки не е задължително да са и по-добри. На това мнение е и Стюарт Каплан, дерматолог от Бевърли Хилс.

Повечето дерматолози са съгласни, че най-важният продукт за лице е слънцезащитният крем. Има много скъпи овлажнители, които предлагат и защита от слънцето. Затова първата стъпка да спестите пари от крема си за лице е никога да не взимате огромно количество от него и да го разтъркате между пръстите си. Не там трябва да се поставя той, а нанесете точици на челото, бузите и носа, после разтъркайте. Така ще го ползвате по-дълго.

Изключения прави само болната кожа, която има екзема, розацея или хипер пигментация, тогава не бива да се пести от продукт.

Повечето гримьори са съгласни, че дори сенките на по-обикновените марки са по-добри от тези в скъпите магазини, защото цветът им е по-богат и са по-гладки, докато другите, макар и  в някои случаи по-скъпи, стоят на бучки и нямат наситен цвят. А и цветове като синьото и лилавото са дори по-скъпи.

Изключение  направете ако искате да пробвате по-евтина марка, но не останете доволни. Тогава може да опитате и с по-скъпа, докато не намерите точния продукт за вашите очи и разбира се желания ефект. Парадоксално е, че понякога дори по-евтиният продукт се оказва по-задоволителен, така че не е важно колко сме платили, а дали сме останали доволни. А кожата ни много бързо ще познае продукта, с който се чувства най-добре.

Вие имате ли любима марка козметика? Мит ли е за вас факта, че скъпата козметика е винаги по-качествена?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *