7 признака, че имате хормонални проблеми и как да се справите с тях

Препоръчваме ви:

Много е  важно да знаете дали страдате от хормонален дисбаланс, защото по този начин тялото ви не може да функционира правилно, а и вие се измъчвате, хормоните са химическите посланици на мозъка, преминаваме в промени в хормоните си от раждането до смъртта.

1. Постоянно наддаване на килограми

Ако тежите в повече, а сте на здравословна дуета и все пак извършвате физически дейности, това говори за хормонален проблем. Възможно е  да се дължи на инсулиновата резистентност. Трябва да се видите с доктор, но заедно с това избягвайте преработените храни, захарта и бялото брашно.

2. Безсъние

Ако ви е трудно да заспите, това е знак за хормонален дисбаланс. Опитайте се да взимате повече антиоксиданти и протеини на вечеря. Йогата също може да ви помогне.

3. Хроничен стрес

Той намалява нивата на прогестерона и други важни хормони. Опитайте се да се освободите от стреса, здравословното гранене както и промяна в средата около вас се бори с натрупания стрес.

4. Постоянно потене

То и обличането на вълни, особено в млада възраст, трудно може да се обясни. Хубаво е да си направите режим, кога се попитате и какво сте яли или пили преди това, какви емоции са допринесли до покачването на температурата ви.

5. Глад

Неконтролирането хапване е знак, че нещо ви липсва. Дължи се на надбъбречната жлеза или инсулиновата резистентност. Трябва да започнете да контролирате глада, намалете сладките храни, алкохола и тестените изделия.

6. Депресия

Нежеланото оклюмване и тъга също може да се препише на хормоналния дисбаланс. Тялото ви не е доволно от отношението ви към него, минете на здравословна диета, добавете движение в живота си.

7. Умора

Чувствате се уморени и сутринта не само след всеки работен ден. Трябва да обърнете внимание дали хормоните ви са в нормални граници и дали кръвната захар е добре. Глутеновата непоносимост също засилва умората.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *