Здраво сърце, здрави нерви и здрав сън – с магнезий!

Магнезият е жизненоважен минерал с ключова роля за поддържане на здравния статус. Той е най-верният помощник на сърцето, антистресов и подмладяващ агент, пазител на нервната система и мозъка, източник на енергия и тонус. Mагнезият се използва от всеки орган в тялото, а дългосрочният му недостиг се свързва с 22 заболявания и състояния – от тревожност и депресия до диабет.

Шокиращи факти. Ако преди 100 години хранителният ни режим ни е давал около 500 mg магнезий дневно, то днес можем да получим едва 200 mg от менюто си и то с големи усилия. Основната причина е, че почвите отдавна са бедни откъм магнезий, което до голяма степен обезмисля консумацията на храните, които би трябвало да съдържат така важния минерал.

Още причини магнезият в диетата да не достига. Други фактори, които ни лишават от необходимите количества магнезий са системната консумация на алкохол и кофеин, приемът на някои лекарства като диуретици, антибиотици, кортикостероиди и др. Захарта също е фактор – тя засилва отделянето на магнезия през бъбреците и лишава тялото от него. Преумората и стресът също предизвикват значителен спад в нивата на магнезия.

До какво може да доведе дългосрочният недостиг на магнезий? Доказано е, че магнезиевият дефицит предизвиква хронично безпокойство и пристъпи на паника, нервност, депресия, умора, астма, диабет, хипертония и ритъмни нарушения на сърдечната дейност, безсъние, бъбречни и чернодробни заболявания, хипогликемия, безсъние, мигрена, фибромиалгия, крампи, болки в гърба, ПМС, безплодие и прееклампсия, остеопороза, кариеси, цистити и др. 

Знаете ли как точно магнезият подобрява вашето здраве?

  • Поддържа нормалното състояние на мускулите и костната минерална плътност. Това е особено важно за жените в постменопауза, когато рискът от загуба на костна плътност е висок.
  • Укрепва сърдечно-съдовата система и регулира сърдечния ритъм. Има съдоразширяващо действие и спомага за поддържане нормални нива на кръвното налягане.
  • Предпазва от крампи (неволеви съкращения на скелетните мускули).
  • Участва в освобождаването на енергия в тялото, чрез активиране на аденозин трифосфат (АТФ).
  • Подпомага оросяването на мозъка.
  • Има ключова роля за функциите на нервната система.
  • Допринася за адаптацията към физическия и психическия стрес.
  • Съдейства за пълноценния сън.
  • Улеснява усвояването на протеини, въглехидрати и мазнини.
  • Играе ролята на градивен елемент за синтеза на РНК и ДНК.
  • Функционира като предшественик на невротрансмитери като серотонин
  • Регулира нивата на кръвната захар (установено е, че над 30 % от хората с висока кръвна захар имат недостиг на магнезий).
  • Намалява риска от нарушаване на глюкозния и инсулиновия метаболизъм, и забавя преминаването от преддиабет към диабет.
  • Взема ключово участие в процесите на детоксикация и предотвратяване на щетите, предизвикани от тежките метали и други токсини.

Магнезиев комплекс на Nature’s Wayтолкова много магнезий само в 1 капсула!

Магнезий (магнезиев комплекс) на американската компания Nature’s Way е съвременна, изключително пълноценна формула, източник на магнезий в оптимално съотношение цитрат / оксид.

Магнезий (магнезиев комплекс) е тестван и произведен по най-високи стандарти за качество. Осигурява оптимална абсорбция и ефект, който може да бъде усетен скоро след началото на приема.

Само 1 капсула от Магнезий (магнезиев комплекс) осигурява 250 mg магнезий – количество, напълно необходимо за поддържане нормалното функциониране на сърцето и сърдечно-съдовата система, мускулите, костите, зъбите, нервната система, мозъка, бъбреците, черния дроб и др. Разфасовката от цели 100 капсули стига за период от 3 месеца – времето, през което организмът да компенсира магнезиевия дефицит.

Магнезий (магнезиев комплекс) е произведен от Nature’s Way, USAкомпания, чието присъствие в индустрията на натурални продукти за здраве датира от 1969 г. насам. В продуктите на Nature’s Way няма изкуствени оцветители и овкусители, млечни продукти, консерванти, захар, пшеница, мая и други алергени. С магнезия на Nature’s Way тялото ти ще се чувства перфектно! Опитай, за да усетиш разликата!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *