Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
Nature's WayAbo PharmaBettina-BartyOenobiolBeauty FormulasEsiPranaromDietrexRevive Snails ExtractUriageDisneyEveline CosmeticsWalmark
предизвикателство
05/08/2013

Предпазете се от летния стомашен вирус

Препоръчваме ви:

Летният грипен вирус се разпространява много лесно от човек на човек. Опитът да се избегне инфекцията изглежда като мисия невъзможна, особено в зони, където има много хора. Стомашният грип причинява най-често неприятни симптоми като повръщане, диария и стомашни болки.Измивайте често ръцете сиНедостатъчно доброто измиване на ръцете и неправилното миене могат да доведат до разпространяване на вируса в части на тялото, които се докосват с ръце, като особено вредно е замърсяване на лигавичните части. В идеалния случай измивайте ръцете като използвате сапун и вода, тъй като гелове и кърпички не винаги премахват напълно микробите. Разтривайте ръцете си със сапун в продължение на най-малко 20 секунди, след това изплакнете обилно с вода.

Измивайте внимателно плодовете и зеленчуците
Измиването на ръцете не е достатъчна мярка за предпазване от стомашния вирус, ето защо е необходимо храната, която се консумира сурова или сготвена, да се измива старателно с вода. За плодовете и зеленчуците можете да употребявате мека четка.

Сменяйте пелените внимателно
Почистете добре зоните, където малкият сладур е направил поразии. Измийте със сапун и вода ръцете си, а не с антибактериален гел за ръце. Измиването със сапун е най-добрият вариант, за да се избегне предаването на вируса.

Почиствайте старателно повърхноститеМного от домакините не желаят да използват химически препарати за почистване вкъщи, но всъщност повечето от тях са отличават с най-висока ефективност срещу болестотворните микроби и вирусите. Особено важно е да почиствате повърхностите, които са в контакт с хранителни съставки. Вирусите могат да живеят върху тях повече от 6 дена. Ако не искате да употребявате белина, използвайте оцет и лимонов сок.

Изолирайте болния вкъщи
Ако някой в семейството покаже симптоми, които са характерни за вируса, той трябва да си остане вкъщи. За излизане навън може да се говори чак след като изминат 24 часа от изчезване на последния симптом.

Не гответе, когато сте болниАко имате симптоми на заболяването, помолете друг да сготви храната, в противен случай можете да бъдете разпространител на вируса. Това важи особено за сурови храни, които обработвате.

Внимавайте с кого се здрависвате
Избягвайте физически контакт с хора, които ви изглеждат болни. Те са потенциални приносители на заболяването и могат да ви го прехвърлят с ръце. Ако се налага да се поздравите с някой, който ви се струва болен, измийте или избършете ръцете си добре.

 
Коментари
Напишете коментар
Име
Вашият Коментар*
Въведете визуалния код*
Всички коментари ще бъдат прегледани и одобрени преди публикуване.

уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!