Най-добрите храни за отслабване – част 1

Препоръчваме ви:

Така наречените супер храни, са тези, които са богати на хранителни вещества, които помагат на тялото да изгражда здрави кости, да се предпазва от хронични заболявания, подпомагат зрението и подсилват мозъчната функция. Някои от тях дори могат да помогнат на организма, да поддържа телесното тегло и да редуцира излишните килограми.

Черен боб – купа черен боб съдържа 15 грама протеин и не съдържа наситени мазнини, съдържащи се в червените меса.

Овесени ядки – богати на фибри, затова една порция може да ви държи сити  през целия ден. Половин купа съдържа 4,6 грама устойчиво нишесте, здравословен въглехидрат, който ускорява метаболизма и изгаря мазнините.

Авокадо – ако приемате правилните мазнини, няма страшно. Олеиновата киселина стимулира тялото ви и чувството за глад намалява. Авокадото спомага за изгарянето на коремните мазнини, освен това съдържа протеини и фибри.

Сьомга – естествените източници на протеини, ви помагат да се чувствате заситени, без да прибавяте излишни мазнини.

Боровинки – добре познати с противостареещ ефект. Една купа съдържа само 80 калории и 4 грама фибри, които са достатъчни, за да се почувствате заситени.

Броколи – сурови или сготвени, броколите са известни със свойството си да предпазват от рак. Освен това са нискокалорични и богати на фибри.

Кафяв ориз – по-здравословен и с по-високо съдържание на фибри от белия ориз. Съдържа 1,7 грама устойчиво нишесте, което спомага за ускоряване на метаболизма.

Круши – една круша съдържа 15% от препоръчителното дневно количество фибри. И не белете крушите, защото най-много фибри се съдържат в кората на плода.

Вино – ресвератролът е антиоксидант, който се намира в люспите на гроздето и подпмага за изгарянето на коремните мазнини.

Грейфрут – половин грейфрут преди всяко ядене ви помага да изгорите по един поунд от теглото си за една седмица. Съставките на грейфрута подпомагат за понижаване на нивата на инсулина. Освен това съдържа протеини.

Червен боб – съдържа протеини и фибри, богат е и на здравословни въглехидрати – половин купа боб съдържа почти 2 грама.

Бадеми – ядките са друга храна, която е богата на здравословни мазнини, които ви помагат да отслабнете.

Зелен чай – запарката от зелен чай хидратира подобно на водата, което ви кара да се чувствате и заситени. Освен това антиоксидантите в зеления чай ви помагат при изгарянето на мазнините и калориите.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *