Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
Sanct BernardGroupe BerdouesMason NaturalPiz BuinVita GoldMa ProvenceForever FriendsBouroffBio FreshJohnson & JohnsonNatur ProductHimalaya DragDucray
предизвикателство
18/06/2012

Да предпазим децата през горещите месеци

Препоръчваме ви:

Още от бебета децата започват да изследват всичко, което неминуемо води до наранявания и рискове за здравето. Ето няколко основни риска на горещите месеци.

1. На детската площадкаИграта на детска площадка е свързана с катерене, пързаляне и люлеене. Обикновено децата нараняват лицето, главата, колената или ръцете си. Проверявайте преди да започне да играе за остри ръбове, стърчащи болтове и ръждиви предмети. Ако катерушките са много високи, забранете му да се качва. Добре е да дезинфекцирате всички рани със спирт, за да редуцирате риска от инфекция, тъй като не винаги е ясно върху какво е паднало и се е наранило палавничето.

2. Излагане на топлинаОт енергични движения по време на игра детето може да се обезводни, особено в горещите дни. Симптомите са бледа кожа, виене на свят, главоболие, умора, гадене и повръщане. Децата до 4 годишна възраст са особено уязвими от високите температури, тъй като тяхната терморегулация не е особено развита. Дръжте малкото на сянка и му давайте редовно вода.

3. Хранително натравянеБактериите растат бързо в нетрайните храни, особено ако условията включват влага и високи температури. Симптомите на хранителното натравяне наподобяват стомашен грип - гадене, болки, повръщане, диария и в тежките случаи повишена температура и кръв в изпражненията.

4. ФойерверкиФойерверките и пиратките могат да причинят сериозни наранявания на очите, които могат да доведат до частична или пълна слепота. Не използвайте и не позволявайте детето да бъде около някакви фойерверки или да ги използва.

5. КолелетаПреди за започне да кара колело, купете на детето каска и светлоотразяваща жилетка. Проведете кратък урок за правилата за движение по пътя, как се пресича на кръстовище и прочее. Научете го да се оглежда в двете посоки преди пресичане на пътища, но се опитайте да му осигурите безопасна зона за каране, откъдето да не минават коли.

6. Скейтборд и ролериНаранявания на главата и фрактури по лицето са типичните резултати от първите опити за каране на нещо на много колела. Закупете предпазни продукти като каска, подложки за лактите и коленете. Добре е да дезинфекцирате всички рани със спирт, за да редуцирате риска от инфекция.

7. Косачки, машиниНеприятни инциденти може да се получат, когато детето се навърта около някой, който работи на машина, например косачка за тревата пред вилата. Острите елементи на машината могат да наранят детето. Забранете му да стои и да си играе близо до опасни машини, особено ако те работят.

 
Коментари
Напишете коментар
Име
Вашият Коментар*
Въведете визуалния код*
Всички коментари ще бъдат прегледани и одобрени преди публикуване.

уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!