Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
BronsonAveneJohn FriedaBiogameVichyExfoliacТомил ХербCatalysisAbocaNeutrogenaMavalaLa RocheNatural Factors
предизвикателство
24/06/2012

Подобрете здравето си със здравословни навици

Препоръчваме ви:

Не е необходимо да предприемате огромни стъпки за подобрявате на здравето си, достатъчно е да направите малки промени в ежедневните си навици.

Започнете сегаМного хора изместват във времето напред началото на промените, обикновено под различен предтекст. Започват да се оправдават пред себе си с много работа, с неподходящ цикъл от време, с безпаричие. И се настройват да започната от следващата седмица, следващия месец, когато имат повече пари. А всъщност, за да промените здравето си, трябва да започнете веднага, в момента, когато сте мотивирани най-много, без оправдания.

 

В готовност за спорт

Носете си спортни дрехи в колата или ги дръжте в бюрото си, за да може да се възползвате, ако ви се даде възможност да поспортувате след работа или в обедната почивка, а защо не и на среща с компанията на тенис корт.

 

Хранете се бавно
Един от ключовете за здраве е количеството изядена храна, макар че от съществено значение е и нейното качество. Хранете се бавно, без да се разсейвате със странични неща. Дъвчете храната многократно - така ще се заситите по-бързо, а и ще помогнете на стомаха да смели храната по-лесно.
 

Похапвайте цитрусови плодовеРедовният прием на цитрусови плодове действа благоприятно върху понижаването на лошия холестерол, намалява риска от сърдечни заболявания, доставя на организма витамини, калий, фолиева киселина и фитохимикали. Антиоксидантите и фибрите в цитрусите изчистват организма от канцерогенни вещества.

Релаксирайте
Челото е като огледало на настроението ви - веднага показва дали сте спокойни или стресирани. В дългосрочен план стресът може да повлияе върху здравето. Пробвайте с техники за отпускане, които ще ви освободят от стрес и напрежение. Застанете удобно и дишайте бавно и дълбоко. Затворете очите и се съсредоточете върху дишането си. Започнете да отпускате мускулите на челото и около очите. След това отпуснете мускулите на бузите и челюстта. Продължавайте надолу в посока на раменете, с фокус върху зоните, в които изпитвате дискомфорт. Не забравяйте да дишате бавно и дълбоко. Практикувайте процедурата два пъти дневно за около 5 минути всяка.

Вземете си удобни възглавнициНеудобната възглавница създава предпоставки за нездравословен сън. Лошият сън намалява функцията на имунната система и увеличава напрежението. Хората дълго време използват една и съща възглавница, без да отчитат, че тя може да се амортизира, създавайки дискомфорт.

Научете се да готвите здравословно
Съвсем за кратко време, след като започнете да готвите здравословно, вероятно ще забележите ползите от него. Информация за това как се приготвят здравословни храни може да потърсите в интернет, който изобилства от нея. Ако ви хареса начинанието, можете да се запишете и на курс по готварство.

 

Намерете на златната средаТова, че не разполагате с достатъчно време за цялостна тренировка не значи, че не можете да отделите няколко минути за няколко лесни упражнения. Ако сте на принципа ‘всичко или нищо’ вероятно никога няма да намерите време за пълноценна тренировка. И малкото време, с което разполагате, трябва да се използва пълноценно. Не се демотивирайте, ако нямате време да направите всичко.

 
Коментари
Автор: БОРЯНА БОЯДЖИЕВА
От дата: 02/05/2018 11:29
Научете се да готвите здравословно. Съвсем за кратко време, след като започнете да готвите здравословно, вероятно ще забележите ползите от него. Информация за това как се приготвят здравословни храни може да потърсите в интернет, който изобилства от нея. Ако ви хареса начинанието, можете да се запишете и на курс по готварство.
Напишете коментар
Име
Вашият Коментар*
Въведете визуалния код*
Всички коментари ще бъдат прегледани и одобрени преди публикуване.

уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!