Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
Сибирско ЗдравеBiogameYardleyMerz PharmaceuticalsVichyЦветелина ОодExfoliacGalenicVitaslimJamiesonFilorgaIkarovGroupe Berdoues
предизвикателство
18/11/2012

Тренирайте рано сутрин за повече енергия

Препоръчваме ви:


Ако искате да тренирате, за да сте във форма, трябва да отделите малко време – отделете 1 час от вечерта, вместо да гледате телевизия, а сутрин навийте часовника с половин час по-рано. Така получавате половин час повече сън и половин час за тренировка. Можете да отделите за сутрешната система половин или един час, като по това време тя ще ви донесе много повече ползи, отколкото ако тренирате вечер след работа. Вижте защо сутрешната тренировка е по-полезна – за да поддържате форма, за да се заредите с енергия или за да отслабнете, в 6 сутринта е по-функционално да фокусирате енергията си, отколкото в 6 следобяд.Времето минава бързо, когато не сте правили тренировка
В повечето случаи много заетите хора оставят тренировката за края на деня, но всъщност заради ангажиментите си не могат да я проведат. Ето защо, ако и вие сте от тях променете режима си и започнете да тренирате сутрин. Всъщност се оказва, че 90 процента от хората, които тренират редовно, го правят сутринта. Ако не отделяте време преди работа, има вероятност да не тренирате изобщо.

Метаболизмът ви няма да се задейства от само себе си
Това че сте се събудили, облекли и тръгнали на работа не означава, че организмът ви се е събудил напълно. Сутрешната тренировка не само ви помага за изгаряне на калориите, но и стимулира метаболизма. Като се повишава скоростта на метаболизма си гарантирате изгарянето на повече калории. Дори след свършването на тренировката тя продължава да стимулира метаболизма в продължение на цял един час.

Вие избирате дали да сте нощна птица или ранно пиле
Всеки човек има собствен вътрешен часовник, който работи по определен режим. Създайте нагласа у себе и се стремете да си лягате точно когато трябва и да се събуждате, когато алармата сутринта ви събуди, без да подремвате. Упражнявайте се всеки ден - разгрявка дори за десетина минути пак е достатъчно ползотворна за енергията ви. С течение на времето организмът ви ще свикне и ще научи новия режим. Ще се събуждате отпочинали и изпълнени с енергия, и ще проявявате желание да тренирате.Сутрешната тренировка осигурява добър сън
Активните енергични упражнения сутринта наистина ви помагат да спите пълноценно нощем. Едно изследване сред жени с наднормено тегло показва, че след като са започнали редовно да правят упражнения сутрин, са имали по-пълноценен сън, отколкото други, които са тренирали вечер. Това е така, тъй като тренировката стимулира процесите в тялото и няма как то да се успокои и да заспи.

Сутрешната тренировка е по-енергизираща от сутрешно кафе
Рано сутрин мозъкът ви се нуждае от кислород, а не от кофеин. Така че вместо да пускате кафеварката, излезте за малко на открито и изпълнете няколко леки разгрявки. Според проучвания физическите упражнения увеличават остротата на мисълта за 4 до 10 часа след тренировката.

 
Коментари
Автор: Слави
От дата: 24/06/2013 20:07
Това важи ли за силова тренировка , например със пудовка.Мисля да започна във 6 сутринта , защото работата ми засега е на открито и слънцето ме убива и после не ми се прави нищо като се прибера.
Автор: аптеки Оптима
От дата: 15/07/2013 13:11
Разбира се, направете си тренировката сутрин, така ще имате повече енергия за деня.
Напишете коментар
Име
Вашият Коментар*
Въведете визуалния код*
Всички коментари ще бъдат прегледани и одобрени преди публикуване.

уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!