Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
JamiesonFilorgaMavalaEmoliumSvrEos UsaPurelogicolNature's WayArranKendy PharmaJohnson & JohnsonArganycaVitaslim
предизвикателство
14/04/2013

Подмладяващите свойства на здравия сън

Препоръчваме ви:

Едно от най-важните условия за здраве и добър външен вид е здравият сън. Той действа многостранно, редуцира ежедневния стрес, активира обновяването на клетките, подпомага имунитета. Така сънят ви подмладява и ви осигурява енергия.По-малко стрес
Добрият сън способства за добрата кондиция на ума, за да може той да се справя със стреса. Когато сме под стрес, метаболитният и хормонален баланс се уврежда, а това може да доведе до състаряване на клетките. Сънят спомага за активиране на процесите на отмора и възстановяване на организма и на ума.

Предпазва сърцето
Недостатъчният сън е фактор за качване на килограми, а това може да повиши кръвното налягане и да доведе до диабет. Това повишава опасността от сърдечносъдови болести. Ако си осигурявате поне 7 часа здрав сън се грижите за здравето си, редуцирате опасността от редица заболявания и запазвате младостта на клетките си за повече време. Ако спите по 5 и по-малко часа, опасността за сърцето се удвоява.

По-малко бръчкиАко смятате, че сте твърде млада, за да се тревожите за бръчки, трябва да сте наясно, че кожата започва да старее на 25, а колкото по-рано започнете да се грижите за нея, толкова по-добре. Добрият сън способства за редовно обновяване на клетките, а недоспиването засилва процеса на стареене. Освен дългосрочни вреди, умората нанася краткосрочни увреждания върху кожата, включително неравномерен тен и торбички под очите.

Предпазва от затлъстяване и балансира теглото
Тъй като добрият сън влияе добре на метаболизма, той предпазва от наднормено тегло. По-малко сън често води до по-голям глад за енергизиращи храни, включително захар. Колкото повече енергия иска тялото ви, толкова повече искате да ядете. Балансираната релаксация се грижи за правилната обмяна и хормоните, които са отговорни за глада. Тъй като метаболизмът се забавя преди сън, не се препоръчва да ядете тогава, тъй като хранителните вещества не се усвояват толкова добре.

Запазва фигурата виНедоспиването води до намалена енергия. Ако нямате енергия за обикновените дейности в ежедневието си, то вероятно ще редуцирате тренировките. А това може да доведе до наднормено тегло, което повишава опасността от сърдечносъдови болести. Добрият сън ви осигурява не само стегната кожа, но също стегната фигура, която изглежда много по-млада.

Хормон на растежа
Хормонът на растежа се нарича "хормон на младостта", тъй като се грижи за обновяването на кожната тъкан и редуцира бръчките. Той се произвежда основно по време на сън, затова повечето нощни кремове са създадени с цел да спомогнат регенерацията на кожата ви. Ако обаче не спите достатъчно, никой крем, колкото скъп да е той, не може да подмлади повяхналата ви кожа.

Активен мозък
Мозъкът ви се зарежда с доза енергия по време на сън, така както другите части на тялото. Ако не спите достатъчно той не може да работи добре и може да имате намалена концентрация, да не можете да се фокусирате, да усещате летаргия, а способностите за запаметяване да се понижат. Това може да породи стрес, особено ако не сте продуктивни, а стресът състарява. Затова осигурявайте си 7-8 часа сън на нощ.

 
Коментари
Напишете коментар
Име
Вашият Коментар*
Въведете визуалния код*
Всички коментари ще бъдат прегледани и одобрени преди публикуване.

уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!