Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
Pharmascience IncVita GoldUnimed PharmaRene FurtererCannadermElancylEquilibraNatur ProductСибирско ЗдравеRamkopharmАлинGeo NutritionRevive Snails Extract
предизвикателство
13/05/2013

Някои от най-вредните храни и как да ги избягвате

Препоръчваме ви:

Много хора си мислят, че се хранят здравословно само като контролират приема на калории. Но истината е, че е важно не само количеството на храна, а качеството й. Ето някои от най-вредните храни, които трябва да избягвате да консумирате.1. Пуканки от микровълноваРаботниците в заводите за пуканки за микровълнова понякога развиват рядко срещана форма на рак на белия дроб от вдишването на парите при производството на пуканките. Торбичките, с които са опаковани пуканките за микровълнова съдържат вещество перфлурооктанова киселина. Тя се смята за причинител на форми на рак и безплодие. Освен това тези пуканки съдържат много лоши мазнини и натрий. За разлика от тях, домашно приготвените пуканки се считат за здравословна храна, особено с малко олио.

2. Неорганични ябълкиСпоред актуални изследвания в ябълките се съдържат най-много пестициди от всички хранителни стоки. Те се пръскат с много химия, тъй като не са устойчиви на вредители, а също така по този начин се удължава техният срок на годност. Ето защо е важно, ако обичате да похапвате ябълки, да купувате плодове от сигурен производител, за да сте наясно дали ябълките са органични.

3. Безалкохолни напиткиСпоред няколко проучвания е установена връзка между консумацията на газирани безалкохолни напитки и по-висока честота на рак, сърдечно-съдови заболявания, депресия и много други болести. Диетичните безалкохолни напитки са още по-вредна заради заместителите на захар. Вместо газирани напитки консумирайте вода и пресни плодови и зеленчукови сокове, студен чай.

4. ЧипсПовечето марки чипсове съдържат огромни количества натрий и мазнини. Но това не е всичко, в тях могат да се открият различни опасни вещества като акриламид, който се свързва с повишен риск от поява на ракови заболявания и безплодие. Същото важи и за пържените картофи, особено ако е употребявана многократно мазнина. Вместо тази вредна храна, предпочетете да хапвате тънко нарязани картофи със зехтин, леко осолени и изпечени на фурна, вместо изпържени в гореща мазнина.

5. Консервирани доматиОсвен че не са толкова вкусни, колкото пресните домати, в консервираните домати е включено вещество bisphenol-A, което може да се открие от вътрешната страна на консервата. То се смята за отговорно за увреждания на плода, сърдечно-съдови болести, затлъстяване, рак, диабет и различни болести на щитовидната жлеза. Вредната съставка е в големи дози в консервите с домати, тъй като те са със съдържание на киселина, затова опаковката трябва да е добре защитена. Ако обичате да консумирате домати, купувайте пресни или такива, които са консервирани в стъклени буркани, тъй като те не съдържат bisphenol-A.

6. Неорганична целинаЦелината е един от зеленчуците, които задържат в себе си най-много вредна вещества от околната среда и пестициди. Също както с ябълките, ако не можете да купувате сигурна продукция, по-добре не консумирайте целина.

7. Прясно мляко с изкуствени хормониМного от животновъдите дават на своите крави изкуствени хормони, за да могат те да произвеждат повече мляко. Освен това често кравите се оплождат още, докато се доят, като така част от хормоните им попадат в млякото. Смята се, че тези хормони стимулират производството на други, за които е установена връзка с появата на много болести и ракови заболявания.

8. МаргаринПовечето хора все още смятат, че маргаринът е здравословна храна, защото не съдържа животински мазнини. Дълго време маргаринът беше смятан за по-достъпна и полезна алтернатива на маслото. Той обаче съдържа в огромни количества трансмазнини, които са още по-вредни от животинските, тъй като притежават техните негативни характеристики, като се добавят още доста отрицателни черти за вашето здраве. Заменете тази толкова вредна храна с малки дози масло и със зехтин.

 
Коментари
Напишете коментар
Име
Вашият Коментар*
Въведете визуалния код*
Всички коментари ще бъдат прегледани и одобрени преди публикуване.

уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!