Пийте повече вода с овкусени напитки

Препоръчваме ви:

Водата е от съществено значение за организма. Над 60% от тялото е вода и поради този факт всеки ден трябва да се пие необходимото количество вода, за да функционират правилно системите в него. За съжаление повечето хора не пият достатъчно вода, което означава, че техният организъм прекарва дълго време в дехидратирано състояние. Ако вкусът на водата ви е станал скучен, пробвайте с предложените решения, с които обикновената чаша вода бързо ще придобие здравословен и приятен вкус.

Забравете за бутилираната вода

Според изследвания 90% от парите, които се дават за закупуването на една бутилка вода, отиват за покриване на разходите по опаковане, транспорт и реклама на водата. Освен това употребената пластмасова бутилка, ако не се рециклира, отива в депа, където се съхранява в продължение на хиляди години, защото пластмасата се разгражда много бавно. Също така избягвайте закупуването на ароматизирана и оцветена вода, защото в нея се съдържат захари и други нездравословни съставки.

Вода с люта чушка и диня

В тази пикантна смес ще откриете витамини А и С от динята и капсацаин от пикантните люти чушлета. Той кара организма да освобождава ендорфини и се получава тонизиращ прилив на енергия с пиперлив вкус. Овкусете с парчета диня или малко сок, като комбинирате с резенчета люта чушка.

Вода с ябълки и канела

Подправете водата с канела, която спомага за намаляването на концентрацията на кръвната захар и подобрява инсулиновата чувствителност. Ябълките предпазват от редица заболявания и имат приятен вкус на сок или на резенчета.

Вода с босилек и ягоди

Тази приятна смес съдържа желязо и витамин С, които се борят срещу появата на бръчки и срещу ракови заболявания. Добавете резенчета ягоди и няколко листенца от прясната билка.

Вода със замразени малини и ананас

Разкрасете скучната чаша вода с няколко кубчета лед, малко замразени малини и ананас. Също така можете да пробвате да замразите маслини в саламура и след това да ги добавите в чаша с газирана вода.

Вода с босилек и лайм

Добавете двете съставки в чашата с вода и ще получите смес, която е заредена с витамин С и желязо. Вместо парчета лайм можете да сложите резенчета лимон, а вместо босилек можете да включите листа от мента.

Вода с портокал и ванилия

Хидратирайте организма си с тази лесна рецепта. Тя ще ви зареди с много енергия и с антиоксиданти, които да се борят с вредни радикали в организма. Резенчетата портокал разнообразете с няколко шушулки ванилия, които можете да замените с екстракт.

Вода с къпини и градински чай

Добавете къпини и градински чай в чаша с филтрирана или минерална вода и ще получите смес, която е пълна с фибри и полиненаситени мазнини. Те са много полезни за сърцето и редуцират риска от сърдечно-съдови болести. В напитката има също така витамин А и голямо разнообразие от минерали, като желязо и калций. Добавете къпините цели или на сок, заедно с пресни листа от градински чай или мента.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *