Отървете се от акнето с натурални средства

Препоръчваме ви:

Независимо дали сте младеж с хормонално акне или възрастен, който се бори с пъпките по кожата си, тези техники действат безотказно. Те са лесни за изпълнение и са по-евтини от повечето лекарства срещу акне. идейките обаче са основно за по-леката форма, тъй като по-тежката обикновено се лекува от лекар с лекарствени средства. Вижте някои натурални идеи срещу пъпки.

Мед
Медът е една от най-добрите съставки срещу пъпки, тъй като има антибактериални свойства. Той омекотява и хидратира, а освен това убива бактериите. Можете да употребявате меда в разнообразни комбинации, с масла, розова вода, глина, оцет и канела, но можете съо така да го употребявате самостоятелно. Само намажете засегнатите зони върху кожата с малко мед, оставете за 20 минутки и изплакнете с топла вода. Можете да го смесите с канела, за да получите антибактериален ексфолиант за кожата. Бъдете внимателни с канелата, тъй като тя може да раздразни кожата.

Оцет и вода
Разтворът на оцет и вода балансира киселинността на кожата, редуцира зачервяванията и се бори с възпалението. Напоете памучен тампон с малко смес от ябълков оцет и вода, нанесете върху засегнатата зона и изплакнете след 10 минутки.

Маска с чаено дърво

Чаеното дърво е австралийско растение, чието масло има силни антибактериални свойства. Можете да го нанасяте върху пъпките с памучен тампон, но преди това трябва да го разредите с бадемово масло или друго растително масло. Можете да го добавяте в маските за лице, в комбинация с желаните съставки. Смесете го с малко мед, нанесете върху кожата и изплакнете след около 20 минутки.

Чесън
Чесънът може да има силна миризма, но неговите съставки се борят с инфекциите и бактериите. Смачкайте с нож скилидка чесън, смесете я с половин чашка топла вода, нанесете сместа върху кожата и я изплакнете след 5 минутки. Тъй като чесънът е много силна съставка, той може да раздразни кожата, затова го използвайте много внимателно, а най-добре го нанасяйте само върху пъпките, а не върху цялото лице.

Алое
Алоето може да редуцира зачервяванията и да намали акнето, особено ако използвате пресен гел директно от листата на растението. Можете да смесите алоето с други съставки или да го нанесете само върху пъпката. Понякога може да се появи зачервяване, затова е добре да смесвате съставката с малко масло или мед. Алоето може да помогне да се отървете от петната от пъпки.

Морска сол

Морската сол съдържа полезни за кожата минерални съставки, които я лекуват и се борят с акнето и зачервяванията. Затоплете чашка дестилирана вода и добавете в нея 1 супена лъжичка морска сол. Разбъркайте добре, за да се разтвори солта. Напоете памучна кърпа с разтвора и нанесете върху лицето, а ако искате да третирате само отделни части на кожата сложете върху тях памучен тампон с малко от сместа. Солта трябва да стои поне 5 минутки върху кожата, но тъй като изсушава много, използвайте след това овлажнява крем за лице или нанесете бадемово масло с масаж, след като изплакнете солта от кожата си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *