8 неща, които трябва да правите, преди да станете от леглото

Препоръчваме ви:

Сутрин повечето хора стават от леглото бързо, още с чуването на алармата на часовника. Много често те скачат от леглото и тръгват по задачи. Оказва се, обаче, че това не е правилният начин да започнете деня си. Установено е, че ако след събуждане се изпълнят няколко прости дейности, след това през целия ден ще се чувствате по-добре. Ето 8 неща, които е добре да направите сутрин, веднага след като се събудите, още преди да станете от леглото.

1. Полежете в леглото още малко
Първото нещо, което трябва да направите, когато изключите алармата на часовника, е да се отпуснете в леглото за няколко минути и да не правите нищо. Не скачайте веднага от кревата, а полежете и си помислете за нещо приятно.

2. Дишайте
Наясно сме, че дишането е от съществено значение за нас и нашето здраве, но също така е важно то да се изпълнява правилно. Преди да станете от леглото, поемете 10 пъти дълбоко въздух, като целта е да усетите, как той изпълва дробовете ви напълно и повдига диафрагмата. Тази проста практика е от важно значение за това как ще протече денят ви.

3. Усмихнете се

Усмихването стимулира чувството на спокойствие и поради тази причина няма нищо по-хубаво от това да започнете деня си с усмивка. Като се събудите, се усмихнете на всички хубави неща, които очаквате да ви се случат, с надеждата, че това ще бъде един наистина добър ден. А денят ще бъде по-добър, защото сте го започнали с усмивка.

4. Не мислете за други неща
Сутрин, като станете, не започвайте веднага да мислите за предстоящите задачи за деня, които трябва да изпълнявате. Единственото нещо, което трябва да направите, е да се съсредоточите върху настоящия момент. За другите работи ще му мислите по-късно, след като станете и се приготвите за работа.

5. Не влизайте в режим на автопилот
Почти всички хора, с чуването на алармата, стават и започват автоматично да извършват обичайните си дейности, въпреки че още не са се събудили напълно. Вместо това станете бавно от леглото, като поставите бавно краката си върху настилката. Постойте така няколко минутки, докато мисълта ви се проясни и ще бъдете наясно с това, което правите.

6. Разтегнете се

Най-доброто нещо, което можете да направите в леглото си, докато сте още сънени, е да се разтегнете добре. Изпънете с бавно движение всеки крайник максимално, за да разгреете мускулатурата си. Тази сутрешна гимнастика ще ви разсъни, а освен това тя има много добро действие върху ума и двигателната функция.

7. Благодарете на Бог
Някои хора завършват деня си с благодарност за нещата, които са им се случили. Но защо да не започнете деня си с благодарност за хубавите неща, които ще ви се случат. Благодарете за нещата, които имате и за онези, които ще добавите.

8. Почувствайте старта на деня
Независимо как ще протече денят ви, в голяма степен от вас зависи как ще го започнете. Ако започнете сутринта с положително мислене, има голяма вероятност целият ден да протече нормално и да изпълните отлично задачите, които са ви поставени, така че да завършите деня си с усмивка.

Опитайте и ни пишете дали има резултат!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *