12 причини да пиете вода с лимон всяка сутрин

1. Подсилва имунната ви система.

Лимоните имат високо съдържание на витамин С и помагат при борба с настинките и грипа. Също съдържат потасиум, който стимулира мозъка и нервната система. Помага и при регулиране на кръвното налягане.

2.Хидратира лимфната система

Чаша от вода с изцеден лимон помага за хидратиране на организма и бори умората в надбъбречната жлеза. Надбъбречната жлеза заедно с щитовидната жлеза създават енергия, както и важния хормон алдостерон, който контролира нивата на водата и концентрация на минерали в тялото ви.

3. Подобрява настроението

Лимонът ви енергизира и подобрява настроението ви. В повечето случаи хората получават енергия от атомите и мулекулите в храната. Но тази реакция добавя йони, които се справят с негативно заредените ензими. Лимонът е една от малкото храни съдържащ отрицателни йони.

4. Помага за детоксикацията на черния дроб

Лимонената киселина помага за увеличаване на функцията на ензимите, които стимулират черния дроб и го карат да се прочиства.

5. Помага при храносмилането

Не само е полезна разтроено храносмилане, но лимонът кара черния дроб да произведе течност, която е вид киселина, нужна за храносмилането.

 

6. Балансира PH

Ако пиете лимонена вода всекидневно, ще намалите киселинността в организма ви. Лимонът е една от малкото алкални киселини и макар да има лимонена киселина, той не окислява организма ви допълнително.

7. Помага при свалянето на тегло

В лимона се съдържа голямо количество на фибрите пектин, които се борят с желанието на глад.

8. Действа като натурален диуретик

Лимоновият сок помага да се освободите от нежеланите течности. Токсините се изчистват по-бързо, което поддържа уринарния тракт здрав.

9. Почиства кожата

Със съдържанието си на витамин С се намалят бръчките и дефектите по кожата. Лимонената вода прочиства токсините от кръвта, което помага на кожата да е чиста.

10. Освежава дъха

Чаша вода с изтикан лимон намалява болките в зъбите и гингвинита, но все пак трябва да внимавате, защото лимонената киселина разрушава емайла.

11. Облекчава стреса

Точно витамин С е едно от важните съставки, които се изразходват, когато тялото ви е под стрес. Заредени с него стресът ще ви пощади.

12. Спомага з а здравето на цялото тяло, тъй като обикновените лимони, така и зелените лимони (лайм) са с високо съдържание на потасуим, а в повече то случай депресията, тревожността, замъгляването пред очите се дължат на ниски нива на потасуима. Нервната система се нуждае от него, за да дава силни сигнали за сърцето.

Когато говорим за лимонова вода, нямаме предвид бутилирана, а просто чаша или шише вода с изстискан лимон или парченца вътре, за да е полезна за нашето здраве.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *