7 съвета за здравето на вегетарианците

Това за 7 лесни съвета за здравето ви ако сте вегетарианци, но те са универсални за всички хора, така че е хубаво да сте запознати с тях.

1. Поне три пъти на седмица яжте тъмнозелени зеленчуци като броколи, спанак, къдраво зеле. Тяхната  хранителната и стойност е много висока, защото ви зарежда с витамини, както и калций и желязо. Ако не обичате спанак за разлика от Попай си правете шейк със зелените зеленчуци и ще усетите колко сити и заредени с енергия ще се почувствате.

2. Приемате витамини  В 12, особено ако сте вегани е хубаво да си набавяте витамин В 12 на капсули и не се лъжете ако сте месоядци, защото повечето храни, които съдържат ценния витамин повишават холестерола. Aко сте в рискува група, се налага да гo приемете като добавка.

3. Не забравяйте водата. Това се повтаря отново и отново, има защо. А повечето хора подценяват. Винаги носете бутилка вода със себе си и инвестирайте с кана с пречистващ филтър в дома си. Тя е много важна за правилното хранене и бързо гони нежелания глад, когато е между храненията.

4. Всеки ден хапвайте по един пресен плод или зеленчук. Може да започнете с ябълката в началото на деня и сте готови, но тя също подготвя стомаха за храната, която ще приеме.

5. Намалете рафинираната захар. Всеки обича сладко, но трябва да контролираме тази си нужда, хубаво е да ползваме сироп от явор или стевия и столетник, когато е възможно да заместите захарта дори в кафето и чая ви.

6. Винаги имайте под ръка любимите си салатни дресинги. Салатата става по-вкусна с подходящ дресинг, може да опитате сос от фъстъци, зехтин и всичко в умерено количество.

7. Изяжте дъгата. Тъй като всички плодове и зеленчуци имат различни хранителни стойности, не забравяйте да си набавяте разнообразие от тях, защото така си набавите различни витамини и минерали. Зеленото е ясно, но не подценявайте червените домати, жълтите фрешове и лилавото зеле или патладжан.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *