Храни, които ще ви заситят

Препоръчваме ви:

Да се храните балансирано е много важно за здравето, но дали сте се хващали да си правите безсмислени закуски, когато не е време за това. Понякога трябва да взимате правилните храни, за да сте сити за по-дълго.

 Ядки

Те не само съдържат здравословни мазнини, но и поддържат нивата на холестерола ниски, съдържат фибри, които убиват апетита и карат храносмилането да се забави, за да сте сити за по-дълго.

Овесена каша

Само паничка овесена каша ще ви си даде дълготрайна ситост, защото в половин чаша съдържа 5 грама фибри. Освен това тя помага за хормона, който регулира апетита.

Ябълки

Те са прекрасни за закуска сутрин или следобед, този плод е богат на фибри и ви засилва усещането за ситост, високото му съдържание на вода пълни корема ви също. Те съдържат и пектин, който перчи на кръвната захар да прати желание за глад към мозъка.

Подправки

Проучвания показват, че храненето с повече подправки ви засищат за по-дълго време. Скорошно изследване доказва, че хората, които ядат повече подправки приемат 60 калории по-малко (и изгарят повече от 10) ако, например, се прибави люто чушле към доматената супа.

Мента

Тя не само успокоява, но също е чудесен супресор на апетита. Ако изгорите ментова свещ във вашето помещение или изпиете ментов чай,  гладът ще изчезне и ще пропуснете ненужната закуска.

Авокадо

То е богато на мононенаситени вещества, с които се чувствате сити. Добавете половин парченце авокадо към сутрешните препечени филийки и ще сте сити до обяд.

 Зелени листни зеленчуци

Те съдържат голямо количество и фибри и пълнят стомаха ви. Опитайте да зелена салата или салата от брюкселско зеле на следващия си обяд и се убедете сами.

Ленено семе

Тое супресор на апетита, най-вече заради съдържанието си на омега-3 мастни киселини като една лъжица съдържа 2,3 грама омега-3 киселини, да не споменаваме и фибрите. Освен това съдържа и омега-6 мазнини, а те влияят на хормона, който управлява апетита .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *