18 признака, че страдате от мигрена – част втора

Почти 30 милиона хора само в САЩ страдат от мигрена, три пъти повече жени от колкото мъже. Мигрените с пулсиращи главоболия, в повечето случаи от едната страна на главата. някои физически упражнения. Повечето пациенти с  мигрена трябва да с третират всички главоболия като такива, ето и 18 признака на коварното главоболие.

10.Прозяване

То е сред най-известните симптоми, които предвещават удара на мигрената. Различно от обикновеното „Уморен съм”, прозяването може да е продължително през минута-две. През 2006 е направено проучване, което показва, че 36% от попитаните пациенти с мигрена определят прозяват като симптом за предвещаваща силна болка в главата.

11. Изтръпване и безчувственост

Повечето хора с мигрени имат сензорна аура, това означава период от време, когато нямат никакви усещания, тогава и убождане с игри не се отразява, особено от едната страна на тялото от върха на пръстите по ръката до лицето.

12.Гадене или повръщане

Според друго американско проучване на изследване от 3700 хора с мигрена, 73% от тях изпитват гадене, а 29% от тях и повръщат. Хората, които имат гадене, изпитват и по-голяма степен болка в главата.

13. Светлината, шумът или миризмите увеличават главоболието

В повечето случаи след пристъпа на атака, самотата в тъмна стая е най-подходящо лечение ако можем да си го позволим, защото мигренозният пристъп ни прави много чувствителни към околните шумове и миризми.

14. Движението утежнява положението

Дори разходката или изскачаване по стълбите ката болката в главата да се увеличи, упражнеията или дори сексуалните практики могат да увеличат болката.

15. Трудно говорене

Не можете да накарате думите да излязат от устата ви? Подобни проблеми с говора може да са в резултат на мигрена, тъй като силното главоболие го причинява. Но ако проблемът продължи посетете доктор, защото пелчетеченето и лошото словообразуване може да е свързано с инсулт.

16. Слабост от едната част от тялото

Когато една от ръце ви се окаже неподвижа това е знак за мигрена. При някои хора се получава мускулна слабост преди да ги връхлети мигрената.

17. Двойно виждане

Има вид мигрена, която се характеризира със световъртеж, двойно виждане или загуба на зрението. Някои хора изпитват и проблеми с баланса.

18. Сякаш след запой

След като мигрената премине, пациентите се чувстват сякаш удряни с юмруци или са ги тръшкали по масите като в кеча. Наблюдават се симптоми на слабост, умора и трудна концентрация. За съжаление мигрената е ужасно състояние със самото появяване на главоболието и неговите последствия.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *