16 здравословни ползи от грейпфрута – част първа

Препоръчваме ви:

Макар грешно именуват грейпфрут (от grape-грозде), всъщност този плод както е известно е цитрус и братовчед на портокала, мандарината и помелото. И като всеки цитрус трябва да намери място в ежедневните ви хранения, ето защо:

1. Превенция от рак

Грейпфрутът съдържа много антиоксиданти, фитохимикали, които предотвратяват появата а ракови клетки, освен това съдържат вещество наречено нарингенин, което е ефективно срещу рака на простата и подновява увреденото ДНК. Лимоноидното съдържание се бори с рака на кожата, белите дробове, устните и стомаха. А един от фитохемикалите се бори и с рака а гърдата.

2. Здрава кожа

Съдържанието на антиоксиданти, заедно с количеството на витамин А помага кожата да е овлажнена и я защитата от несъвършенства като акне, псориазис, сухота и друго неприятни състояния по кожата.

3. Предпазва от камъни в бъбреците

Грейпфрутът е чудесен за предпазване и елиминиране на камъните в бъбреците. Когато пием поне една чаша сок на ден от грейпфрут pH-то в нивото на урината намалява опасността за появяване на камъни в бъбреците, трябва да имаме предвид сокът от грейпфрут да е истински, доверявайки се на сок от истинските плодове или си го правете сами, когато имате тази възможност.

4. Богат на витамин С

Все пак си говорим за цитрусов плод, а той освен голямото количество антиоксиданти има и голямо количество от ценния витамин, които дава бум на имунната ви система, само един грейпфрут на ден ще помогне да се освободите от свободните радикали.

5. Загуба на тегло

Не само, че грейпфрутът не съдържа никакви мазнини, но също така ни помага да отслабваме, като съдържа вещества, които регулират инсулина в тялото ни и държат метаболизмът здрав, а щом инсулинът не е повишен, не трупате излишни килограми.

6. Понижава холестерола

Червеният грейпфрут съдържа компоненти, които понижават нивата на лошия или LDL холестерол, а по един грейпфрут на ден понижава нивата на триглицеридите. Така нивата на добрия холестeрoл се покачват, а вие сте по-здрави.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *