Как да пречистим организма от токсините

Препоръчваме ви:

Много от нас са гледали всевъзможни реклами на различни напитки, които твърдят, че ще детоксикират или изчистят тялото ви, обогатени със „здравословни хранителни вещества” ще ви помогна за тънката талия. Но дали това наистина е така?

Едно от нещата, за които и не предполагате, че тези напитки са пълни с изкуствени подсладители, които повече вредят на тялото ви отколкото помагат. Вместо да купувате скъпите продукти, идете в магазина за плодове и зеленчуци и си купете няколко лесни продукта, с които съвсем сами ще си приготвите. Няма да давате излишни пари, но ще изчистите организма не само от натрупаните килограми, но и от приетите лекарства и тежки и нездравословни храни.

Ще ви трябват 1 чаена лъжица настърган джинджифил, една средна на големина краставица, един лимон, 12 листа от мента и 2 литра вода.

Не белете никой от продуктите, тъй като точно в кората има важни хранителни вещества. Ще е чудесно, ако може да са напълно био продуктите купени от фермерски пазари с био стандарт. Ако имате възможност винаги залагайте на естествените продукти.

Всяка от съставките има позитивен ефект върху червата и стимулира храносмилането, елиминира токсините в тялото и по този начин го освобождава от затормозяващата функция да ги бори само.

Лимонът е цитрус известен със съдържанието си на витамин С, стимулира жизнените функции на тялото и също пречиства организма. Краставицата е 90% вода и съдържа съставки, отговорни за пречистващия процес. Джинджифилът  държи в норми глигемичния индекс, помага при крампите в тялото и се бори с различни болки в него. Ментата играе роля в изгарянето на мазнини, стимулира елиминиране на токсините и е чудесна за болките в корема.

Сложете всичко в кана с вода и я оставете в хладилника за 8 часа, като разбърквате от време на време и напитката е готова.

Не забравяйте, това е напълно здравословна и освежаваща напитка, за която си струва да наградите организма си, а и да го пречистите във всеки сезон.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *