Защо зелени ябълки?

Препоръчваме ви:

Ябълките особено зелените са чудесен плод за тялото ви. Зелените ябълки са по-кисели и не толкова сладки като червените, но по-полезни от тях, защото съдържат много фибри полезни за чревния тракт и неговото правилно функциониране, имат по-твърда кора и по-сочна сърцевина.

Дори се смята, че те предотвратяват рак на дебелото черво, поради високото си съдържание на фибри.

Когато направите зелената ябълка предпочитана казвате „чао” на лошия холестерол в тялото. А това е важно за здрава сърдечно-съдова система, не бива да забравяме, че холестеролът е „бичът“ на 21-ви век. Освен това зелените ябълки нямат холестертол в себе си и вие се чувствате сити за по-дълго време.

Фибрите в зелените ябълки помагат за храносмилането, ако сте яли нещо тежко или сте приели повече храна, само вземете една ябълка и ще облекчите затормозения си стомах.

Освен за стомаха зелените ябълки са много полезни и за черния дроб. Освен това са прекрасна превенция за диарията или са полезни ако вече сте хванали диария, заедно с това са богати на антиоксиданти, които се борят с разрушаването на ДНК-то и образуването на ракови клетки.

В тях се съдържат полифенол и флавоноид, които са могъщи антиоксиданти. Със зелените ябълки бързо ще контролирате глада си, тъй като киселините в тях ви засищат и по този начин губите тегло, щом намалите калоричните закуски и захарни десерти между храненията.

Но това, че нямат холестерол и много калории, не прави ябълките слабо захранване на тялото ви, а напротив –  те са чудесна енергийна бомба за тялото ви и ви помагат да останете свежи и пълни с енергия.

Ако искате хубава кожа, то заложете на зеления плод, тъй като високото му съдържание на витамини А, В, С и Е го правят чудесен начин да избелите кожата си и да я накарате да сияе. Така сте здрави и отвън и отвътре.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *