Третиране на черни петна по лицето в домашни условия

Препоръчваме ви:

Много черни точки и тъмни петна по лицето могат лесно да бъдат изсветлени, за да се възстанови нормалното състояние на кожата. Тъмните петна и други белези, се дължат на по-високото производство на меланин, което се отдава на излагане на слънце, бременност, някои лекарства, недостиг на витамини, повече стрес и недостатъчно количество сън.

Подобни кожни проблеми, може да предизвикат дискомфорт и дори липса на самочувствие. Наред с киселинните обработки и лазерните операции, съществуват някои естествени продукти, които могат да ви помогнат да отстраните проблема в домашни условия.

1. Лимонов сок – бързо и лесно разрешение на проблема можете да откриете в кухнята си или в най-близкия магазин за хранителни стоки – лимоновият сок. Лимоните имат витамин Ц, който може да изсветлява тъмните петна по лицето и лесно може да се приложи. Ако кожата ви е деликатна или чувствителна, разреждайте лимоновия сок с розова вода или мед.

2. Айрян – подобно на лимонения сок, помага за скриване на несъвършенствата и за изсветляване на черните петна, без да причинява възпаления и зачервявания. Млечната киселина в млякото намалява кожната пигментация, изсветлява и тонира кожата.

3. Овесени ядки – смята се, че са подходящи за ексфолиране на кожата. Може да наложите маска с овесени ядки на лицето и врата си, за да премахнете мъртвата кожа и черните точки.

4. Бадеми – бадемите са подходящи за кожни проблеми, спомагат за остстраняване на черните точки и петната от кожата. По-голям ефект се постига, ако се добавят в маски, съдържащи мляко и мед.

5. Сандалово дърво – друга ефективна опция. Добър ефект има маска, която съдържа прах от сандалово дърво в комбинация с глицерин и розова вода. Успокоява кожата, премахва черните петна.

6. Картоф – зеленчуковото ви чекмедже също крие тайни за борба с черните точки. Картофите могат да се използват по два начина за отстраняване на несъвършенствата по кожата на лицето – като директно поставите резенчета картоф върху петната или приготвите маска, комбинираща картофи и мед.

7. Алое вера – притежава множество заздравяващи свойства и освен това е чудесен натурален коректор за тъмни петна.

8. Куркума – куркумата е друг популярен изсветляващ агент, който може да се използва срещу тъмни петна по лицето. Ефективен е и за бързо отстраняване на слънчеви петна и петна от възрастта.

9. Папая – ензимите в папая могат да помогнат дори за цвета на кожата и в лечението на тъмните петна. Папаята съдържа папаин, ензим, който ексфолира кожата и я превръща в свежа и енергизирана.

10. Сок от лук – сокът от лук може да се прилага, както самостоятелно върху лицето, чрез напояване на тампон и поставянето му върху проблемните зони, така и в комбинация с мед, под формата на маска за лице. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *