Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
OenobiolIklenФитофармаEsiCabana SunJohnson & JohnsonSkincodeКокона КозметиксPhytoHerba MedicaLeocremaBronnleyCouleur Caramel
здравна информация
16/01/2014

Един час гледане на телевизия, скъсява живота с 22 минути?

Е добре, може и да сте чували някога, че телевизията е вредна за очите, но ново проучване сочи, че този навик също скъсява и живота.

Според проучване от Университета в Куинсленд, Америка всеки час прекаран пред телевизора скъсява живота Ви с 22 минути, както и всеки който прекарва 6 часа пред устройството, отнема по 5 години от жизнения си път.

Учените смятат, че гледането на телевизия е толкова опасно, колкото и пушенето и наднорменото тегло и че този проблем, трябва да се третира като общ здравословен такъв.

Според статия, публикувана в английското списание за спорт и медицина, д-р Ленерт Верман и негови колеги са наблюдавали резултати от наблюдение на 11 247 австралийци, проведено през 2011-2012 г. В проучването се пита за времето прекарано пред малкия екран.

Те изработили модел, който да сравни очакваната продължителност на живота на телевизионните зрители, с този на хората, които не са телеманиаци. Установяват, че хората скъсяват живота си с 21.8 минути с всеки час изгледани телевизионни предавания и филми.

1% от населението са тези, които гледат поне по 6 часа на ден телевизия и скъсяват живота си с 4.8 години. 

 
Коментари
Автор: ianpav
От дата: 17/01/2014 21:30
Е,аз трябва да съм умрял тогава.Моя телевизор работи по 16 часа.Аз съм на 48 почти.
Напишете коментар
Име
Вашият Коментар*
Въведете визуалния код*
Всички коментари ще бъдат прегледани и одобрени преди публикуване.

уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!