Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
BiodermaDietrexAbo PharmaAmbrosPurelogicolБиохербаBronsonRevive Snails ExtractNeutrogenaPremium Health ProductsKendy PharmaNutergiaBorola
здравна информация
25/11/2014

Синузит – втора част

Препоръчваме ви:Медикаментозно лечение

 • Антибиотици

Ако според лекуващият лекар причината за синузита е бактериална инфекция, може да се стигне до антибиотици. За острия синузит лечението е около 10-14 дни. За хроничния обаче, продължителността може да е по-голяма. Помнете обаче, че антибиотиците помагат само при бактериални инфекции, но не и при синузити, причинени от други проблеми или вируси. Изследванията показват, че много малко от случаите на това заболяване са причинени от бактерии, така че антибиотиците са метод, който не винаги е ефикасен.

 • Болкоуспокояващи

Много хора със синузит прибягват до болкоуспокояващи, отпускани без лекарско предписание, като ибупрофен, нурофен за да намалят дискомфорта. Въпреки всичко, ако сте от тази група, следвайте стриктно описанието на опаковката на медикамента и не го прилагайте повече от 10 дни.

 • В случай че използвате спрей, не го прилагайте повече от 3 дни, за да не усложните състоянието си.
 • Противоалергични медикаменти

Много от случаите на синузит са причинени от алергии. Ако никога не сте имали алергия към нещо, то си заслужава да си направите тестове, за да се уверите че причината не е наистина в недиагностициран алерген. Ако имате алергия, лекарства от групата на антихистамините ще успеят да Ви помогнат.

 • Стероиди
 • Операционна намеса

Това може би е най-добрият вариант, независимо дали страдате от хроничен или остър синузит. Операционно могат да се премахнат всички запушвания и да се разширят каналите на синусите, които да могат да се пречистват по-лесно.

 

Домашно лечение и превенция на синузит

Докато лекарствата могат да Ви помогнат  в лечението, доста от случаите лечението се крие в малки домашни хитринки, които също оказват ползотворно влияние над състоянието Ви. 

 • Влажност

Започнете да използвате овлажнители за въздуха в стаята, където прекарвате по-голяма част от времето си. Много важно е почистването на уреда, защото ако филтрите са мръсни, то тогава могат да впръскват мухъл във въздуха и да влошите състоянието си.

 • Вдишвайте парни изпарения.

Можете да пуснете душа в банята и да седнете,

като вдишвате дълбоко. Така ще предотвратите запушването, подуването и възпалението на носните пътища.

 • Топлина

Наложете върху лицето си топла, влажна кърпа. Може да Ви облекчи и да подобри временно състоянието Ви.

 • Промийте синусите

Можете да го направите с подсолена вода. Това ще прочисти синусите от всякакви микроби и отпадъци, попаднали в тях и ще ги остави овлажнени. Използвайте стерилна, дестилирана или предварително преварена вода.

 • Пийте повече течности и избягвайте алкохола. Той може да осложни

състоянието Ви.

 • Почивайте достатъчно

Когато страдате от синузит, почивката също е толкова важна, колкото и при другите заболявания. Осигурете си достатъчно сън и релакс.

 
Коментари
Напишете коментар
Име
Вашият Коментар*
Въведете визуалния код*
Всички коментари ще бъдат прегледани и одобрени преди публикуване.

уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!