Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
Forever FriendsBronnleyBoehringer ICarrotenSupplement SpotАромаLieracEwopharmaBronsonDicrassinIklenRene FurtererFilorga
здравна информация
16/03/2012

Отбелязваме Световния ден на съня

45% от населението на Земята страда от недоспиване

16-ти март е обявен за Световен ден на съня. Тази година инициативите, свързани с деня, ще преминат под мотото „Дишайте лесно, спeте добре!“.

Акцентите в отбелязването на Световния ден на съня през тази година ще имат за цел да информират обществеността, че проблемите със съня са глобална епидемия, която засяга до то, освен че създава здравословни проблеми, води до влошаване на вниманието и до намалена способност за бърза и точна реакция и за вземане на решения, от които зависи нашият и чуждият живот. Това е сериозен обществен проблем, който най-вече крие опасност за пътнотранспортни произшествия. Основен акцент на Световния ден на съня 2012 е широко разпространената Обструктивна сънна апнея, която през деня се характеризира с повишена умора и дремливост. „Дремливото шофиране“ и заспиването зад волана увеличават многократно риска от тежки катастрофи.

По този повод Българският Червен кръст, заедно с Фондация „Сън и здраве“ и Българското дружество по медицина на съня (БДМС), организират и пресконференция по темата, която ще се проведе в Музейната зала на БЧК. В пресконференцията ще вземат участие: от страна на БЧК – д-р Надежда Тодоровска, зам.-генерален директор, д-р Славчо Славчев – председател на БДМС, комисар Антон Антонов – началник отдел КАТ „Пътна полиция“ към ГД „Охранителна полиция“ на МВР, Владимир Тодоров – председател на Българската асоциация на пострадали при катастрофи, представители на институции и организации с отношение към проблема, партньори на БЧК.

източник: www.vsekiden.com

 
Коментари
Напишете коментар
Име
Вашият Коментар*
Въведете визуалния код*
Всички коментари ще бъдат прегледани и одобрени преди публикуване.

уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!