Везни – здравен хороскоп за 2014г.

С изключение на Юпитер, всяка друга планета Ви дава добри и хармонични аспекти  през годината. Естествено, сред тях са и здравните. Шестият Дом на Слънцето не съвпада с Дома на Силата, така че имате нужда да обърнете внимание и на тази част от живота си. Естествено, ще има моменти, в които здравето Ви ще е по-добро или по-критично, но тези промени ще са причинени главно от бързо преминаващите през зодиака Ви планети.

Когато планетите са благосклонни към Вас, здравето Ви е невероятно, а когато не са – това се отразява и на физическото Ви състояние. Но това са краткострочни състояния, като прехода на самите планети, така че веднага щом те отминат и здравето Ви се възвръща към нормалното си състояние.  Вашият естествен елемент на зодията е  Въздух и като такъв, е най-силният Ви през годината.  Изцяло и изключително позитивни са очакванията в здравословен план. Но като всичко хубаво, и тук монетата си има две страни. Голямата сила на въздушния знак ще стимулира Вашите интелектуални и ментални способности – нещо изключително добро, но леко изтощаващо. Понякога дори доста. Може да се стигне до пълен недостиг на енергия и състояния предизвикани от нея, като инсомния, поради твърде активното съзнание. Когато тялото няма нужната енергия, то взаимства от други части на тялото и отнема от запасите му, това може да е причина за заболявания. Така че, доста полезно за Вас ще се окаже, умението да „изключвате” мислите си, когато сте в процес на почивка и нямате нужда от тях.  Дори и мислите да Ви връхлитат, не се задълбочавайте в размислите над тях. Отпуснете се и ги оставете спокойно да отминат. Естествено цялата тази словесна сила е като нож с две остриета.  Разбира се, ако речта Ви е натоварена с негативен заряд, това ще има своите последствия, не само здравословни, но и други влияния. А това, определено като ефекта на доминото ще се отрази и на здравето Ви.

Ако речта Ви е неконтролируема, дори и да не е с разрушителна сила, това може да отнеме от енергията, необходима за захранване на други части от тялото Ви. Нептун е Вашата планета на здравето. Нептун отговаря главно и за краката, което означава, че лесно можете да се грижите за здравето си, като полагате нужните грижи за ходилата си, масажи и релаксационни процедури. Обърнете внимание и на глезените, за да предотвратите болката и неразположението, което могат да предизвикат.

Животът на земята е едно училище. Всеки от нас тренира интуицията си по различни начини през годините.  Някои в творчески аспект, чрез креативност, други в социални сфери, но във Вашия случай – в здравен аспект. Здравословните проблеми никога не са това, което на първи стряскащ поглед изглежда, независимо дали засягат Вас (в редки случаи), или околните (по-често). Отговорът се крие в интуицията – колкото по-ясно го предчувствате и осъзнавате – толкова по-лесно е и избавлението.

Здравето на родител или роднина през тази година е деликатно. Гръбнакът и нервната система се нуждаят от повишено внимание.  Здравето на децата е добро, а внуците е възможно да претърпят интервенция, от козметичен характер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *