Един час гледане на телевизия, скъсява живота с 22 минути?

Е добре, може и да сте чували някога, че телевизията е вредна за очите, но ново проучване сочи, че този навик също скъсява и живота.

Според проучване от Университета в Куинсленд, Америка всеки час прекаран пред телевизора скъсява живота Ви с 22 минути, както и всеки който прекарва 6 часа пред устройството, отнема по 5 години от жизнения си път.

Учените смятат, че гледането на телевизия е толкова опасно, колкото и пушенето и наднорменото тегло и че този проблем, трябва да се третира като общ здравословен такъв.

Според статия, публикувана в английското списание за спорт и медицина, д-р Ленерт Верман и негови колеги са наблюдавали резултати от наблюдение на 11 247 австралийци, проведено през 2011-2012 г. В проучването се пита за времето прекарано пред малкия екран.

Те изработили модел, който да сравни очакваната продължителност на живота на телевизионните зрители, с този на хората, които не са телеманиаци. Установяват, че хората скъсяват живота си с 21.8 минути с всеки час изгледани телевизионни предавания и филми.

1% от населението са тези, които гледат поне по 6 часа на ден телевизия и скъсяват живота си с 4.8 години. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *