Безплатен хранителен режим за онкоболните на 17-ти и 24-ти юни в МБАЛ „Софиямед”

За съжаление раковите заболявания са едни от най-коварните. Доста често щом се появят симптомите, ракът вече е в напреднал стадий. Затова трябва да сме внимателни, без да се вманиачваме.

Но винаги да си имаме едно предвид винаги ако в рода ви има хора, заболели от рак и да се възползвате от безплатните кампании, ако са във вашия град или близко до тях и в удобно за вас време. Щом диагнозата е вече налична, важното хранене може много да помогне за подобряване на състоянието ви. Това е промяна в живота ви, но в никакъв случай не е обречена битка. Хубаво е да се възползвате за всяка възможност, която може да подобри състоянието ви, особено ако е безплатна.

Изготвяне безплатен хранителен предстои  днес на 17-ти юни и след това на 24-ти юни (следващия вторник) в МБАЛ „Софиямед” от техните специалисти. Те ще се проведат след 15.00 часа след предварително записване, така че ето телефона, на който да си запишете час 0700 31 051.

Онколзите от МБАЛ „Софиямед” ще ви изготвят  индивидуален хранителен режим на онкоболните.

Доктор Мария Христова, която завежда отделението по онкология  на болница споделя: „Индивидуалната диета, която е адаптирана към нуждите на всеки отделен онкоболен пациент създава чувството на психологически комфорт и контрол върху заболяването. Храненето може да стабилизира или да подобри състоянието на болния, да съдейства за благоприятния отговор към лечението, по- бързото възстановяване и по- добрата прогноза“

Всички налични оръжия трябва да се използват срещу рака, затова не бива да се подценява нито един аспект от лечението. Правилното хранене е един от тях. И не бива да се пренебрегва. То може да се окаже по-благоприятно от другите методи и е върл помощник на всички други терапии срещу коварната болест.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *