Симптом на какво е болката в лявата ръка

Препоръчваме ви:

Болките в лявата ръка могат да са в последствие на много неща, a това означава, че може да сте разтегнали мускул или да получавате инфаркт. Ето защо не бива да подценяваме появилата се болка.

Макар не винаги това да е вид „аларма” за вашето здравословно състояние, то ако болката продължава към лявата страна на гърдите незабавно трябва да потърсите лекарска помощ, но в повечето случаи, според ситуацията дали е симптом на по-сериозно състояние. Някои примери може да са явни като при 21-годишен пациент, който е  получил подобна болка след тенис игра.

Придружаващи симптоми не винаги са явни, но някои хора, които имат сериозно сърдечно заболяване, никога не са изпитвали някакъв дискомфорт или болка в гръдната област. За съжаление не често човешкото тяло  следва оплакванията едно след друго според диагнозата, понякога съвсем различни симптоми могат да се появят, освен болки в гърдите, може да усещате тежест в гърдите, може да не ви стига въздух, да ви се гади или да ви се вие свят да се потите или да имате сърцебиене. Зад всеки симптом стои както коварна сърдечна болест така и още много обяснения. Но ако заедно с тези симптоми, започват болки в същата ръка, то идете на един профилактичен кардиологичен преглед, който освен ЕКГ да включва и ехокардиография.

Ако болката в лявата ръка се получава при движение и натоварване на ръката в определена област, то тогава вероятността да е свързана със сърдечна болест е твърде малка. Ако се получи тази болка при натоварване във фитнеса, залата или докато местите мебелите, то проблемът се дължи на мускула или ставата. Болки в лятата ръка могат да се дължат на притиснат нерв във врата и ако болката продължава по врата на горе, то причината е явна.  Но ако болката е хронична и се появява често без видимо обяснение и не е в следствие на усилие е хубаво да се посети кардиолог.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *