Рак – здравен хороскоп за 2016 година

Раци, необходимо е да обърнете особено внимание на здравословното състояние на вашите дихателна и храносмилателна системи, особено през първите три тримесечия на годината. Незначителните симптоми, като обикновена настинка, кашлица и възпалено гърло, трябва да се лекуват с незабавен ефект, за да се избегнат последващи усложнения. Храносмилателните заболявания могат да предизвикат смущения в ежедневния ви график и да повлияят на способността ви да работите, ако не вземете незабавно мерки.

Представителите на Рак, които са на средна възраст и нагоре, трябва да обръщат специално внимание на своето кръвно налягане. Планетарните движения през първата половина на годината ще ви създават проблеми в това отношение. Изключително важно за вас ще бъде да избягвате стресовите ситуации, да посещавате лекар специалист за контролни прегледи и изследвания, да спазвате стриктен хранителен режим, с добавяне на богато разнообразие от зеленчуци. Придържайте се към превантивни мерки, тъй като главната причина за проблемите ви, може да бъде трудно установена поради влиянието на планетите до края на месец Август.

Хората с артритни проблеми трябва да бъдат с повишено внимание, а тези – с диабет, да посещават по-често лекар за контролни изследвания и да спазват стриктно назначения им хранителен режим.

Как да си помогнем сами, за по-добро здраве:

– Решавайте проблемите си с възможно най-малко нерви, за да избегнете психическото натоварване и стресовите ситуации.

– Ако все пак сте изложени на стрес, справяйте се с възникналите конфликти по възможно най-неагресивен начин.

– Бъдете по-търпеливи и толерантни.

– Разширете кръга на познанствата си, особено с влиятелни хора. Не се страхувайте да направите първите стъпки при контактите си с хора, които са от значение за вас.

– Обръщайте внимание дори на дребните здравословни смущения, защото небрежността може да доведе до усложнения. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *