Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
A-Z MedicaPierre FabreVichyForever FriendsEos UsaФитофармаJohnson & JohnsonEquilibraComplete PharmaАрдесAquasourceСуонсънHerba Medica
08/11/2017

Див ям – най-ефикасната билка срещу хормонален дисбаланс!

Хормонално акне, кисти на яйчниците, акне, репродуктивни проблеми, умора, забавен метаболизъм и наднормено тегло, мъчителна менопауза... В основата на тези състояния е хормоналният дисбаланс, чиито жертви са не само по- младите момичета, но и много жени в зряла възраст.

Причините за дисбаланса на хормоните могат да бъдат най-различни – хроничен стрес и недоспиване, замърсена околна среда, лоша диета, прием на определени лекарства и др. Под въздействието на тези и други фактори, се нарушава цялостната функция на ендокринната система, особено що се отнася до двата основни женски полови хормони – естроген и прогестерон.

Див ям – супер билка за женското хормонално здраве! Днес една от най-търсените и ефективни билки за възстановяване на хормоналния баланс, е дивият ямс. Коренът на дивия ям се отличава с богат фитохимичен състав, който включва стероидни сапонини (диосгенин, диосцин, диоскореавилозиди А и B), дехидроепиандростерон (DHEA), алкалоиди (диоскорин), диарилхептаноиди, флавоноиди, бета-ситостерол и танини, минерали (сред които най-голямо присъствие има калият – около 200 mg / 100 g.) и др.

Основните ползи на дивия ям за женския организъм се дължат на диосгенина – биологично активно вещество, част от групата на стероидните сапонини, което има изключително въздействие върху ендокринната система. Именно от диосгенина се синтезира прогестерон и аналозите му, използвани в комбинираните контрацептиви.

Какъв е механизмът на действие на диосгенина? В организма той се свързва с естрогеновия рецептор в конкуренция със самия естроген, подобрявайки естроген-прогестероновия баланс. Диосгенинът подпомага функциите на прогестерона в женския организъм и води до отзвучаване на много от хормоналните нарушения.

Екстрактите от див ям се препоръчват срещу редица хормонални нарушения, включително естрогенна доминантност. Те са често използвани фитотерапевтични средства и за облекчаване на мъчителните симптоми при менопауза, особено горещи вълни, проблеми със съня, нервност и др. Известно е, че приемът на екстракт от див ям забавя процесите на остеопороза по време на менопаузата и спомага за понижаване на риска от естроген-зависимите тумори.

Жените са луди по екстракта от див ям на Nature’s Way! Американската компания Nature’s Way (Нейчърс Уей) има 50-годишен опит в производството на билкови екстракти и други натурални продукти за здраве. Билковата линия на бранда включва около 200 продукта, които се отличават с изключително качество. Билковите екстракти на Nature’s Way притежават Non-GMO и TRU-ID™ сертификати, които гарантират безопасен произход на суровините и чист състав на крайния продукт.

Натуралният екстракт от див ямс на Nature’s Way е с доказан произход и отлична ефективност. Всяка капсула от Див ям / Сладък картоф (корен) осигурява 425 mg чист, натурален екстракт от корен на див ям, който подпомага функциите на ендокринната система и допринася за възстановяване баланса на хормоните в женския организъм. Екстрактът на Nature’s Way е приготвен е от билка, отглеждана в естествения си ареал, и в него няма замърсители.

Див ям / Сладък картоф (корен) НЕ съдържа: изкуствени оцветители, изкуствени ароматизатори, царевица, млечни продукти, глутен, консерванти, сол, соя, захар, пшеница, мая! Разфасовка: 100 капсули. Прием: по 2 капсули дневно, за предпочитане с храна. Стига за прием от 50 дни!

Още за четене от категория Хранителни съставки
 
Коментари
Напишете коментар
Име
Вашият Коментар*
Въведете визуалния код*
Всички коментари ще бъдат прегледани и одобрени преди публикуване.

уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!