2SLIM Anticellulite – универсална формула

Кожата представлява сложно устроен орган, изпълняващ редица важни функции. Тя е своеобразно депо на енергийни запаси и витамини. Състои се от три слоя: повърхностен слой – епидермис; дълбок слой – същинска кожа или дерма и подкожен слой, свързващ кожата с подлежащите органи.

Хиподермата представлява „подложка“ на кожата, която я свързва с подлежащите й тъкани. Тя е изградена предимно от липоцити (мастни клетки), изпълнени с мастни капки и съединителна тъкан под формата на снопчета влакна, които придават еластичност и здравина на кожата. Тази подкожна тъкан има различна дебелина в различните части на тялото – най-плътен е слоят по корема и седалището, следван от гърдите и бедрата, като напълно липсва под ноктите и клепачите. При процес на затлъстяване се увеличава броя и същевременно размера на мастните клетки, които впоследствие се обединяват в по-големи мастни капки. И въпреки, че основната роля на хиподермата е защита от травми, а депото от мазнини е добър енергиен резерв, именно тези мастни капки притесняват дамите всеки ден.

Патологичните процеси при появата на целулит са свързани с настъпващи смущения в ензимните системи, ендокринни нарушения, локален недостиг на кислород и патологични окислителни процеси. Друг важен и потенциално опасен фактор е въздействието на свободните радикали и съпътстващите ги процеси, изразяващи се в натрупване на определени аниони, които предизвикват дегенерация на хиалуроновата киселина и колагена, увреждане на клетките чрез пероксидация и нарушаване на пропускливостта на клетъчните мембрани. Промяната в трансмембранния транспорт води до задържане не само на течности, но и на активни метаболитни продукти.

В резултат на тези промени, вътретъканното налягане нараства, развива се хипоксия (липса на кислород), а механичният натиск в посока навън към епидермиса деформира кожната повърхност и я прави неравна – с подутини и хлътвания. Това е известната на всички ни портокалова кожа

Целулитът не е локален проблем, който да се третира външно чрез мазане или налагане с компреси. Той е проблем, причинен от неправилното функциониране на организма. Страдащите от целулит се нуждаят от комбинираното въздействие на два фактора – промяната на съществуващия хранителен режим и увеличена двигателна активност, като едновременно с това, ползване на средства за биокорекция – биологично активни вещества и препарати с натурален произход.

2SLIM Anticellulite е изцяло натурален продукт, създаден да подпомогне тялото в борбата срещу целулита. Съдържа уникална комбинация от екстракти от следните билки: Полски хвощ (Equisetum arvense L), Гръмотрън (Ononis hircina), Жълт кантарион (Hypericum perforatum), Хаберлея Родопензис (Haberlea Rhodopensis).

Екстрактът от Полски хвощ спомага за регененриране на клетките в организма. Действа детоксикиращо и има изразен диуретичен ефект. Спомага за изхвърляне на излишните течности в организма.

Екстрактът от Гръмотрън има ясно изрезено диуретично действие. В комбинация с екстракта от Полски хвощ спомага за изхвърляне на задържаните излишни течности в организма, а по този начин пряко влияе върху целулита.  

Екстрактът от Жълт кантарион хармонизира процесите в организма и притежава антибактериални свойства.

Haberlea Rhodopensis е позната в България билка под имената Родопски силивряк, Орфеево цвете. Известна е със своята продължителна анабиотична устойчивост и като „възкръсващо растение”. Билката е един от най-мощните антиоксиданти. Екстрактът от Haberlea Rhodopensis спомага за укрепване и повишаване на еластичността и пропускливостта на клетъчната мембрана. Подпомага функционирането на черния дроб, който е отговорен за обмяната на веществата в организма, както и за синтезиране на белтъците, които са „стротелният материал” на тялото и не позволяват натрупване на мазнините в депа. Екстрактът  подпомага и правилното функциониране на щитовидната жлеза, чиято дисфункция е отговорна за натрупването на хормонални затлъстявания, а по този начин и за натрупването на целулит.

 

2SLIM Anticellulite

–       Атакува целулита отвътре
–       Хармонизира процесите в организма
–       Стимулира регенерирането на клетките в организма
–       Детоксикира тялото
–       Подпомага функцията на черния дроб и щитовидната жлеза
–       Мощни антиоксидантни и диуретични свойства
–       Антицелулитен и отслабващ ефект

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *