Допълнителна информация за разширяване на показанията и препоръките за приемане на Синхровитал III – част 1

Синхровитал III или Витайод се препоръчват не само за профилактика на патология на сърцето или при дефицит на йод в организма, както е написано на етикетите, а значително в повече случаи за подобряване на функционалното състояние и на други органи и системи в организма.

Достатъчно е да направим анализ на сложния многокомпонентен състав на формулите на този продукт, за да разберем, че широкият спектър на биологичните ефекти, които те имат, позволява да се оптимизира функционалното състояние не само на сърцето, но и на други органи и физиологични системи на организма и най-важните обменно-биохимични процеси.

Така например ЛИКОПИН, освен че намалява риска от развитие на исхемична болест на сърцето и инфаркт на миокарда, притежава и други оздравителни ефекти:

– намалява нивото на холестерола и липопротеидите;

– намалява риска от образуване на микротромби в съдовете;

– намалява разхода на коензим Q10, важен фермент в енергообразуването;

– има общо антиоксидантно действие.

ФЛАВОНОИДИ и ПОЛИФЕНОЛИ – освен че подобряват коронарния кръвоток, те укрепват капилярите и имат кардиотоничен ефект, подпомагат също и повишаването на тонуса на венозните съдове, понижават нивото на хомоцистеин, повишават антиоксидантната защита на клетъчните мембрани.

L-КАРНИТИН – пренася свободните мастни киселини от кръвта вътре в клетките, помага за получаването на енергия, необходима за дейността на сърцето и на други органи в организма; освен това допринася за изгарянето на мастните киселини, L-карнитинът пречи на тяхното отлагане и натрупване в мастната тъкан.

Комбинация от ВИТАМИНИ С, А, Е, БЕТАКАРОТИН, СЕЛЕН, ЦИНК и МЕД – представлява по същността си мощен функционално балансиран комплекс от антиоксиданти, който защитава клетъчните мембрани от разрушаващото действие на процесите на прекисно окисление.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *