Лятна аптечка – задължителен елемент в нашия багаж за ваканциите

И ето пак е лято, време за отпуски, почивки, жарко слънце, солени вълни, романтика, приятна компания… Стягате багажа и потегляте за своето приключение. Нерядко, увлечени от еуфорията, пропускаме да помислим за възможните здравословни неразположения, които може да възникнат по време на ваканцията. Ето защо, изгответе си списък с всички необходими медикаменти за бърза реакция, компактно събрани в мини аптечка.

Можете да закупите лятната аптечка с 4 лв намаление, ако ползвате код за отстъпка 96756417

Независимо дали отивате на море или на планина, при всички случаи, ще имате пряка среща със слънцето. Дори да сте в планински курорт, ако решите да вземете слънчеви бани покрай басейна на хотела, вероятността да изгорите не е никак малка. Затова винаги носете със себе си слънцезащитна козметика, за предпочитане с по-висок фактор за предпазване от вредните лъчи. Освен това, изберете охлаждащ лосион, който да облекчи изгарянията и да успокои кожата Ви.

Алергиите са друг често срещан проблем. Като започнем от ухапвания от различни насекоми, преминем през реакции срещу определена храна или напитки и достигнем до слънчевата алергия. Вашата лятна аптечка задължително трябва да бъде оборудвана с антихистаминов препарат или крем, ефикасен срещу алергии.

Що се отнася до храните и напитките, които консумирате по време на своята лятна почивка, необходимо е да сте подготвени и за евентуални стомашни разстройства. Понякога те възникват и в следствие на смяна на климата или консумация на местна вода, която не ви понася. Ето защо добавете медикамент против диария, гадене, повръщане. А още по-добре е, да комбинирате с пробиотик, който да възстанови баланса в стомаха ви.

Децата са си ожулили коляното или пък вие сте си порязали пръста, докато се опитвате да приготвите ободряваща храна? Раните и травмите са неизбежни по време на пътуване, още повече когато сте взели със себе си и  малките немирници. Предвидете да имате със себе си марли, лепенки и препарат, с които да промиете раните.

Смяната на климата, може да доведе до поява на болки, температура, кашлица и друг дискомфорт. Ако сте се изложили прекалено дълго на слънце в стремежа си за бързо почерняване, то студените тръпки вечерта са повече от гарантирани. За да бъдете добре подготвени в подобни ситуации, попълнете аптечката си с болкоуспокояващи, медикамент за сваляне на температурата, витамини и нещичко за облекчаване на болките в гърлото.

Нещо, за което много малко от вас биха се сетили, са проблеми с пикочо-половата система. Къпането във вода е изключително приятно от гледна точка на разхлаждането на тялото ви в летните жеги. И докато солената вода способства за унищожаването на бактериите, то „топването” в хотелския басейн може да ви предразположи към развитие на възпаления. Най-често на пикочните пътища. Затова би било добре, да сте подготвени за справяне с проблема. Препоръчваме ви медикамент с наличие на червена боровинка в състава си.

И накрая, но не на последно място, погрижете се за своето спокойствие и душевна хармония. Макар и на почивка, човек никога не е застрахован от проблеми и възникване на стресови ситуации. Винаги се стремете да запазвате спокойствие, при каквито и да е кризисни ситуации. Ако не можете, то погрижете се, да добавите към вашата пътна аптечка нещичко, което да възвърне равновесието ви (като пастили или капки за успокояване).

Спазвайки нашите съвети за оборудване на собствена пътна аптечка, вие спокойно можете да поемете към своето лятно приключение! 🙂

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *