3-те части на тялото, които жените често пропускат да тренират

Препоръчваме ви:

Всеизвестно е, че телата на мъжете и жените не работят по един и същ начин. Това се дължи на големите различия в пропорциите на тялото, връзките между ставите и свързващите тъкани, от които зависи силата на мускулите, слабостта им и предразположението на тези групи към травми. Ако се пренебрегват, стават още по-слаби, защото всички мускули в тялото трябва да са на едно ниво.

1. Гърди

Един от погрешно изградените стереотипи e, че тази част е за трениране само за мъжката част. Жените имат по малко мускулатура там, но това води до неглижирането на тази мускулна група изцяло от нежната половина на човечеството. Замислете се случвало ли ви се да се изморите, докато правите едва една или две лицеви опори и да се чудите щом тренирате и сте силни, защо това е така. Затова започнете упражнения и за нея, от лежанка изтласквайте малка тежест, правете повече лицеви опори. Така тренирате и мускулите в централната част на тялото и се грижите цялото тяло да е във форма.

2. Сухожилията на коляното

Много жени наблягат на краката и долната част на тялото на мускулите на краката с клякания, но така може да се окажете уязвими към контузии на коленете. По този начин се получава небалансиране в отношението мускулатура-сухожилие, затова започнете упражнения. Едно от тях е като останете на един крак, левият е изтеглен назад, а тялото е наведено напред, в дясната ръка държите гиричка. После върнете крака на място и повторете с другия крак. Правете по 8 повторения на всяка страна.

3. Централна чат на тялото

Тъй като жените са проектирани да носят дете в утробата си, сухожилия в бедрата са по-еластични и имат по-голяма извиква на долната част на гърба. Но повечето жени нямат здрава средна част на тялото, защото наблягат повече на коремните преси, а това не е достатъчно. Направете повече за тази част на тялото. Тя се формира прекрасно с бягане и кикбокс, мислите си че това не е за момичета. Помислете пак!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *