Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
AmbrosFlorivitalOilatumMerz PharmaceuticalsKentLieracPurelogicolEucerinEos UsaGroupe BerdouesCarrotenBotoinaRevive Snails Extract
30/05/2012

Упражнения за стройни крака

Препоръчваме Ви:


Краката са една от частите на тялото, която се забелязва първо от околните, независимо дали те са жени или мъже. Стегнатите и мускулести крака са неизменна част от сексапила, а освен това изглеждат невероятно с къса рокля или панталонки. Ако искате да оформите краката си, можете да пробвате някое от тези упражнения.Разтегнат клекЗастанете с гръб към стол на разстояние около половин метър. Поставете ръцете на кръста, изпънете левия крак назад и качете зоната пред глезена върху седалката. От тази позиция приклекнете напред с десния крак и сгънете коляното на 90 градуса. Ако искате да усложните упражнението можете да правите повторение с половин клек, чрез свиване на коляното само до 45 градуса. Направете от 2 до 3 серии, като разменяте положението на краката, за серия от 16 до 20 повторения.

Заден клекЗастанете изправени с леко разтворени крака, лявата ръка поставете на кръста, а с дясната хранете облегалката стол. Застанете на пръсти и сгънете краката в коленете на 90 градуса, леко наведете торса, така че да се образува права линия от коленете до раменете. След това се върнете в изходна позиция. Направете от 16 до 20 повторения, в 2- 3 серии.

Единичен клекЗастанете изправени с леко разтворени крака, ръцете свийте пред вас в юмрук. Повдигнете десния крак напред. С левия крак клекнете и свийте в коляното на 90 градуса, като десният крак не трябва да докосва пода. Ако упражнението ви е трудно, в началото можете да не повдигате нависоко десния крак, а съвсем малко, колкото петата да е на няколко сантиметра разстояние от пода. Направете от 2 до 3 серии с по 20 повторения.

Клек с гиричкиЗастанете с широко разтворени крака, вземе една гира в двете ръце и я повдигнете на нивото на гърдите пред вас. Ръцете трябва да са разположени хоризонтално спрямо настилката. Сгънете коленете до 90 градуса и приклекнете. Ако искате да направите упражнението по-трудно, можете да направите подскоци от клекналата позиция. Направете 2- 3 серии с 16 до 20 повторения.

Страничен разкрачЗастенете с разтворени крака и с ръце, събрани в юмрук пред вас, на нивото на гърдите. Преместете левия крак настрани, така че десният да се изпъне максимално. Направете клякане с левия крак, докато коляното се свие на 90 градуса. След това се върнете в изходна позиция. Направете от 2 до 3 серии, от по 16 до 20 повторения, като след всяка серия разменяйте краката.

Ъглов обсегЗастанете с разтворени крака на широчината на раменете. Вземете една гира и я задръжте с двете ръце в двата края. Сгънете ръцете в лактите до позиция, в която гиричката ще се намира под брадичката. Изпънете краката, наведете се напред, докато тялото стане успоредно на пода, след това се изправете. Направете 3 серии с по 16 до 20 повторения.

Повдигане на един кракЗа това упражнение ще са ви необходими 2 гирички. Застанете с леко разтворени крака. Вземете във всяка ръка по една гиричка. Едновременно започнете да се навеждате надолу и да премествате назад левия крак. В перфектния случай на изпълнение на това упражнение торсът и левият крак трябва да са разположени на 90 градуса спрямо десния крак. При изпълнение на упражнението ръцете трябва да стоят отпуснати надолу. Повторете упражнението около 20 пъти, а след всяка направена серия разменяйте краката.

Повдигане с бедраЛегнете по гръб на пода със свити колене. Поставете под глезените сгъната кърпа. Бавно повдигнете таза нагоре, докато стигнете позиция, в която коленете са сгънати на 90 градуса и тялото образува права линия от раменете до коленете. Отпуснете мускулите и се върнете до изходна позиция. Направете по 20 повторения в 2- 3 серии.

Повдигане на прасциЗастанете на ръба на най-долното стъпало на стълбище, така че петите ви да са във въздуха. Завъртете пръстите на краката навътре, поставете ръцете на кръста и повдигнете петите максимално нависоко, след това се отпуснете, така че петите да слязат под нивото на стъпалото, извън неговата повърхност. Направете 20 повторения и се върнете в изходна позиция. Отместете единия крак леко назад, така че да остане във въздуха. Повторете упражнението с повдигането и спускането на петите с другия крак. Направете 20 повторения в 2- 3 серии. Разменете позицията на краката и повторете упражнението.

 
Коментари
Автор: Валя
От дата: 31/05/2012 13:20
Супер статия много мерси !
Напишете коментар
Име
Вашият Коментар*
Въведете визуалния код*
Всички коментари ще бъдат прегледани и одобрени преди публикуване.

уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!