Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
Мирта МедикусVita GoldDelaromPremium Health ProductsРоза ИмпексNiveaBiogameSuper DietJohnson & JohnsonPharmascience IncMustelaRevive Snails ExtractNutergia
14/11/2012

Йога техники за релаксация

Забравете за броенето на овце, пробвайте тези лесни 5 йога практики, за да отпуснете тялото и ума си преди сън. Те са лесни за изпълнение, могат да се правят на леглото или в спалнята, а освен това отнемат само няколко минутки.

Релаксация с вдигнати крака върху стенатаЗапочнете с първото упражнение като легнете по гръб на леглото и повдигнете нагоре краката си и ги опрете върху стената. Отпуснете ръцете встрани, с обърнати длани нагоре и дишайте спокойно. Останете в това положение за две минутки. След това преминете към изпълнението на следващата поза.

Извъртане встраниСеднете на леглото с кръстосани крака. Издишайте бавно и поставете дясната си ръка върху лявото коляно, а лявата ръка поставете зад себе си. Внимателно завъртете торса наляво. Дишайте дълбоко, след това се върнете в изходно положение и повторете позата в противоположна посока. Изпълнявайте това упражнение в рамките на една минутка.

Разтягане преди сънОтделете за изпълнението на това упражнение 2 минутки. Легнете по гръб с колене, които са сгънати и със събрани едно до друго стъпала. Отпуснете краката настрани, докато образуват формата на ромб. Ръцете поставете до вас. Ако усетите напрежение, поставете възглавници под всяко коляно.

Детска позаСеднете на леглото със сгънати крака под дупето. От това положение преместете ръцете си напред колкото ви е удобно. Отпуснете главата си, за да лежи върху завивките и дишайте свободно. Останете в това положение в продължение на поне 2 минутки.

Релаксираща люлкаОтделете поне една минутка в края на сесията с упражнения за релаксираща люлка. Легнете по гръб и сгънете коленете си, за да ги допрете до гърдите си. Кръстосайте глезените и обхванете краката под колената с ръце. Поемете въздух и се залюлейте до седяща позиция, след това издишайте и се върнете обратно в легнала позиция. След това се отпуснете и се унесете в сън.

 
Коментари
Напишете коментар
Име
Вашият Коментар*
Въведете визуалния код*
Всички коментари ще бъдат прегледани и одобрени преди публикуване.

уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!