Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
DucrayBronsonHaya LabsDicrassinNeutrogenaNobelLeocremaJohnson & JohnsonCarrotenScotish Fine SoapsAbo PharmaEucerinBarleans Organic
19/03/2013

6 тренировки с разтягане за стройна фигура

Препоръчваме ви:

Подобрете гъвкавостта си с няколко тренировки за разтягане, които са разработени с цел стягане на мускулатурата и които отнемат само няколко минутки. Стройната фигура е гъвкава и подвижна, а прекалено напрегнатата мускулатура може да не работи ефективно за изгаряне на мазнините, от които искате да се отървете. Разтягащата тренировка не само предпазва от физически травми, но е много ефикасна за стягане на фигурата ви.Разтягане на кракатаЦел: Разтягане на седалищните мускули
Застанете в позиция за правене на лицеви опори, само че със свити ръце и като се опирате на лакти. Издърпайте лявото коляно напред, докато петата на левия ви крак достигне горната част на дясното бедро. Сгънете ръцете си, така че да приближите десния си крак максимално до пода, като не изпъвате стъпалото. Ако сте достатъчно гъвкави, опитайте се да опрете гърдите си о пода, а ръцете да изпънете пред себе си. Стегнете коремната мускулатура и мускулатурата на пелвиса, а пръстите на крака извийте, така че страничната част на стъпалото да опират в настилката. Свийте коляното и отпуснете. Повторете 5 пъти и сменете посоките.

С-образна извивкаЦел: Долната част на гърба.
Седнете на пода със свити крака и стъпала върху настилката, на 20 сантиметра от задните си части. Хванете ръцете си зад бедрата, с лакти настрани. Извийте гърба си като стегнете коремната и седалищната мускулатура. Наведете главата си надолу, така че брадичката ви да опре о гърдите. Вдишайте през носа, а докато издишвате стегнете корема и избутайте тялото си с лява пета, като я опрете в стена. Върнете се в позиция и повторете 5 пъти, сменете посоките.

КобраЦел: Разтягане на коремната мускулатура.
Легнете по корем на пода, с ръце пред гърдите, като ги опрете на пода и леко ги свиете. Краката си изпънете назад. Стегнете мускулатурата на седалището и на бедрата. Стегнете раменете и ги свийте надолу. Повдигнете предната част на тялото си, като се опирате о пръстите на ръцете си. Отпуснете се и повторете 5 пъти.

Разтягане на бедратаЦел: Разтягане на мускулатурата на бедрата.
Легнете на пода, с кърпа под главата си, а краката си изпънете напред. Свийте дясното коляно до гърдите си и хванете двете си ръце зад крака. Приберете брадичката като я опрете о гърдите си. Стегнете мускулатурата на пелвиса и изпънете десния си крак. Стегнете бедрото и изпънете петата успоредно на настилката. Върнете се  позиция. Повторете 5 пъти и сменете посоките.

КлекЦел: Разтягане на мускулатурата на краката.
Застанете с леко отдалечени крака и ръце на хълбока. Преместете десния си крак напред. Застанете на пръстите на левия, но оставете тежестта равномерно. Захванете двете си ръце под ребрата, а раменете отпуснете надолу. Стегнете мускулатурата на пелвиса и на бедрата. Свийте двете колена и се разтегнете добре. Изправете се, повторете системата 5 пъти и сменете посоките.

На четири кракаЦел: Разтягане на мускулатурата на раменете.
Застанете на колена и лакти, с изпънати длани, като стоите върху пръстите на краката си. Опрете челото си върху настилката и приплъзнете страничната част на лявата си ръка напред. Отпуснете раменете си надолу и стегнете бедра. Върнете се в позиция като се опирате върху дясната си ръка. Повторете системата 5 пъти и сменете посоките.

 
Коментари
Напишете коментар
Име
Вашият Коментар*
Въведете визуалния код*
Всички коментари ще бъдат прегледани и одобрени преди публикуване.

уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!