Тренировки за горене на калории

Препоръчваме ви:

Всеки, който иска да свали излишните килограми или да поддържа добра форма, търси да изпълнява тренировки, които да доведат до максимално изгаряне на калории за минимално време. Ето няколко добри практики, които можете да включите в ежедневните си тренировки.

1. Тичане през интервали
Повишаването и намаляването на физическото натоварване през интервали от време е една от най-често използваните техники за бързото изгаряне на калории. Тази техника е по-ефективна от постоянното натоварване по време на тичане, тъй като сърдечният ритъм се променя постоянно като кара тялото да работи по-усърдно.

2. Плиометрия
С този тренировъчен метод се цели да се достигне максимална сила за най-малко време с бързо разтягане и свиване на определени мускулни групи. Друго предимство е, че се натоварват повече мускулни групи и се повишава устойчивостта и тонусът на мускулатурата. За 1 час тренировка могат да се изгорят от 200 до 600 калории, в зависимост от нейната интензивност.

3. Хот йога
Хот йогата е разновидност на йога, като основната разлика е, че се провежда в помещение с температура около 36- 37 градуса. Тренировката е съставена от 3 части, с прекъсвания между тях, като продължава 90 минути. С практикуването на хот йога се увеличава гъвкавостта и умственият капацитет на организма. Установено е, че за една сесия се изгарят около 1000 калории

4. Плуване
Извършването на физическа дейност в басейн може да изгори над 300 калории. Това е много добър вариант за хора, които имат проблеми със ставите и страдат от заболявания с болезнени движения, тъй като водата поема част от напрежението. За хората, които страдат от фибромиалгия и артрит, плуването е от най-добрите и най-безболезнени форми на тренировка. Възможно е дори болките да намалят след края на няколко сесии. 

5. Баскетбол
При игра на баскетбол за 1 час могат да се изгорят до 500 калории. Баскетболът е толкова ефективен, тъй като е много активна дейност и при него играещите са в постоянното движение, което е съпроводено със скокове и рязка смяна на интензивността на натоварване.

6. Кикбокс
По време на тренировка на кикбокс няма мускулна група, която да не се натоварва. При практикуване на тази активна дейност се тонизират всички мускулни групи и се изгарят около 600 калории, а освен това се редуцира стресът, който сте насъбрали през деня.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *